PSV Vrouwen start sterk in Eredivisie Cup

Artikel
PSV Vrouwen start sterk in Eredivisie Cup

PSV Vrouwen heeft in de eerste ronde van de Eredivisie Cup FC Twente verslagen over twee duels. Na de 5-1 thuiszege volgde een 3-3 gelijkspel in Enschede.

In de eerste helft kwam PSV niet goed in het spel. De passing was niet altijd even goed en ook voor de goal ontbrak de echte scherpte. Smits kreeg de enige kans van de eerste helft, maar deze werd door de doelman van de Tukkers naast getikt. Omdat FC Twente een strafschop verzilverde, ging PSV de rust in met een 1-0 achterstand.

Herstel
De tweede helft begon voortvarend. PSV zette meteen goed druk en kwam snel op gelijke hoogte. Na een goede actie van Kuijpers ging de bal via de rug van Snoeijs in het doel. En daar bleef het niet bij. Snel na de gelijkmaker kwam de ploeg ook op voorsprong. Wederom was de assist van Kuijpers en wederom was Snoeijs de doelpuntenmaker. De spits schoot vanaf de rand van de zestien de bal strak en laag in de verre hoek. Halverwege de tweede helft maakte Rachel Cuschieri zelfs de 1-3 met een fantastisch schot. Zo leek PSV Vrouwen voor de derde keer dit seizoen op een overwinning af te stevenen tegen FC Twente, maar deze kwam er niet. Door twee doelpunten in de slotfase kwamen de Tukkers weer langszij. Cecilia Santiago behoedde PSV zelfs voor een nederlaag door een strafschop van Calma te stoppen.

Zo sluit PSV de eerste ronde van de Eredivisie Cup winnend af. Op zondag 3 november speelt PSV Vrouwen de volgende wedstrijd. Dan speelt de ploeg een thuiswedstrijd tegen VV Alkmaar.

Opstelling:
Santiago; Coolen (Bond Flasza), Kristjánsdóttir (Van Dooren), Nouwen, Levels; Yüceil (Pattiwael), Biesmans; Cuschieri, Snoeijs, Kuijpers; Smits.