PSV Vrouwen start sterk aan competitie

Artikel
PSV Vrouwen start sterk aan competitie

PSV Vrouwen is de Pure Energie Eredivisie Vrouwen in eigen huis uitstekend gestart. Onder toeziend oog van het aanwezige publiek op PSV Campus De Herdgang werd met 3-0 gewonnen van PEC Zwolle.

Eerste goal Van Lunteren
PSV vloog uit de startblokken in eigen huis en kwam via Pattiwael en Van Lunteren tot de eerste kansen. PSV probeerde PEC Zwolle direct onder druk te zetten maar de jonge uitploeg liet zich niet van de wijs brengen. Met Alkemade onder de lat, waar international Van Veenendaal vrijdagavond rust kreeg na de Olympische Spelen en daaropvolgende UWCL, werd adequaat opgetreden bij de eerste kansen voor de uitploeg. Smaakmaker Brugts maakte de openingstreffer uit een zelf verdiende vrije trap, die in de hoek werd binnengeschoten, 1-0. De twee ploegen maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van voor het aanwezige publiek, dat voor het eerst sinds een jaar weer op PSV Campus De Herdgang mocht zijn. Waar PSV met enkele kansen keepster Pondes niet wist verschalken, schoot Van Lunteren strak raak buiten bereik van de keepster. Haar eerste PSV-goal betekende vlak voor rust de 2-0. 

Kansrijke wedstrijd  
Na rust startte PSV fel met een eerste kans voor Van Lunteren die rakelings over de goal scheerde. Na een uur spelen kwam de grootste kans op naam van Thestrup die alleen voor de goal opdook en van dichtbij werd gestopt door Pondes. PSV bleef aandringen op de derde treffer met goede aanvallen maar PEC Zwolle hield zich lange tijd staande. Het slotakkoord was voor Snellenberg op aangeven van Coolen, 3-0. Dit was tevens de eindstand. PSV wint de opening van de competitie in eigen huis overtuigend. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zondag 12 september tegen Excelsior.    

Opstelling: Alkemade, Bross, van den Berg ©, Waldus, Jean (’80 Coolen), Carreras (’71 Rask), Biesmans, van Lunteren, Brugts (’88 Harrison), Thestrup, Pattiwael (’46 Levels)