PSV Vrouwen speelt gelijk na comeback tegen FC Twente

Artikel
PSV Vrouwen speelt gelijk na comeback tegen FC Twente

PSV Vrouwen heeft in een vermakelijk duel een punt gepakt tegen FC Twente. De ploeg maakte een 0-3 achterstand goed op De Herdgang.

Vroege tegendoelpunten
Al na vijf minuten keek PSV tegen een 0-2 achterstand aan. Renate Jansen maakte beide doelpunten namens FC Twente. Vrijwel direct probeerde de ploeg iets terug te doen, maar schoten van onder meer Van Dooren en Bond Flasza leverden geen doelpunt op. Ook Katja Snoeijs, die de grootste kans kreeg namens PSV in de eerste helft, wist het net niet te vinden.

Comeback
Net als in de eerste helft kreeg PSV in de tweede helft een vroeg tegendoelpunt. Nadat Williams vlak na de rust haar kans niet wist te verzilveren, deed de spits van FC Twente dat aan de andere kant wel, 0-3. De ploeg van Sander Luiten bleef aanvallen en zoeken naar een doelpunt en na een klein uur voetballen viel die dan eindelijk. Kayleigh van Dooren werkte de bal binnen op aangeven van Katja Snoeijs. Diezelfde Snoeijs maakte amper vijf minuten later de 2-3 uit een corner van Van Dooren. PSV bleef op zoek naar de gelijkmaker en in de blessuretijd kreeg de ploeg loon na werken. Aniek Nouwen zette met een mooie vrije trap de eindstand op het scorebord. PSV blijft koploper in de Eredivisie met drie punten voorsprong op ADO Den Haag.

Opstelling
Sarasola, Erman, Nouwen, Zeler (C), Bond Flasza, Yüceil, Van de Wetering (58/Van Schoonhoven), Van Dooren, Kuijpers, Williams (58/Pattiwael), Snoeijs.