PSV Vrouwen slaat nieuwe slag met komst Kyah Simon

Artikel
PSV Vrouwen slaat nieuwe slag met komst Kyah Simon

PSV Vrouwen heeft opnieuw een ervaren topspeelster aan zich gebonden. De Australische Kyah Simon (29) speelt met ingang van komend seizoen in de Eredivisie Vrouwen.

PSV Vrouwen heeft Simon vastgelegd voor de duur van één seizoen. De 92-voudig international van Australië komt over uit haar vaderland. Simon, aanvalster van beroep, begon haar carrière bij Central Coast Mariners en speelde verder voor onder andere Sydney FC, Boston Breakers (VS), Western Sydney Wanderers en Houston Dash. De afgelopen drie W-League-seizoenen – de Australische profcompetitie – kwam ze uit voor Melbourne City. Die ploeg werd afgelopen seizoen ook kampioen van de W-League.

Simon: Nederland ademt voetbal 
Naast winnaarsmentaliteit brengt Simon een hoop ervaring en doelgerichtheid naar PSV Vrouwen. “Ik ben hier om prijzen te winnen”, zegt Simon in een eerste reactie. “Ik ben enthousiast om onderdeel van PSV te zijn. De atmosfeer, de faciliteiten en de club spreken enorm tot de verbeelding. Ik stond al een tijdje open voor een nieuwe uitdaging. Europa, Nederland in het bijzonder, ademt voetbal. PSV is een club met een roemruchte historie. Naar dat alles was ik op zoek.”