PSV Vrouwen opent kampioenspoule tegen Ajax

Artikel
PSV Vrouwen opent kampioenspoule tegen Ajax

PSV Vrouwen start vanaf zondag 25 april aan de kampioenspoule van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De ploeg van coach Rick de Rooij start op gelijke hoogte met de concurrentie aan de beslissende strijd om de titel.

Hoe werkt de kampioenspoule?
In de Pure Energie Eredivisie Vrouwen heeft PSV een volledige competitie van veertien speelrondes met acht ploegen gespeeld. Na de reguliere competitie zijn de beste vier ploegen geplaatst voor de play-offs om de landstitel, de kampioenspoule. Dit zijn PSV, FC Twente, Ajax en ADO Den Haag. De punten uit de competitie zijn bij aanvang kampioenspoule gehalveerd. Bij PSV en Ajax zijn de halve punten naar boven afgerond. Dit betekent dat FC Twente, PSV en Ajax gelijk met zestien punten van start gaan aan de kampioenspoule.

Poule A - play-offs Pure Energie Vrouwen Eredivisie

FC Twente 0 - 16
PSV 0 - 16
Ajax 0 - 16
ADO Den Haag 0 - 10

De vier beste ploegen strijden in zes speelrondes om de beste eindklassering. De puntentelling loopt dan door via de gebruikelijke route: drie punten voor winst, een punt bij gelijkspel. De winnaar met de meeste wedstrijdpunten aan het einde van de kampioenspoule mag zich de Kampioen van Nederland noemen. De winnaar plaatst zich eveneens voor het hoofdtoernooi van de UEFA Women’s Champions League. De nummer twee voor de voorrondes. PSV Vrouwen eindigde afgelopen seizoen op de eerste plek in de vroegtijdig afgebroken competitie, wat het eerste Europese ticket ooit opleverde.  

Programma play-offs Pure Energie Eredivisie Vrouwen 

Zondag 25 april 12.15 uur PSV - Ajax
Zondag 2 mei 12.15 uur FC Twente - PSV
Zondag 9 mei 12.15 uur ADO Den Haag - PSV
Vrijdag 14 mei 20.00 uur PSV - ADO Den Haag
Zondag 23 mei 14.30 uur Ajax - PSV
Zondag 30 mei 14.30 uur PSV - FC Twente