PSV Vrouwen op jacht naar eerste prijs

Artikel
PSV Vrouwen op jacht naar eerste prijs

Het vrouwenteam van PSV gaat de komende twee vrijdagen de strijdt aan met FC Twente om de eindzege in de Eredivisie Cup. Daarmee kan PSV Vrouwen haar eerste prijs pakken in haar bestaan.

Road to the final
Sinds dit seizoen strijden de vrouwenteams, naast de landstitel en de beker, ook om de Eredivisie Cup. Een bekercompetitie waarin de acht teams in de Eredivisie Vrouwen tegen elkaar spelen en elkaar uitdagen om zo hoger op de ranglijst te geraken. Zo daagde PSV in de eerste ronde FC Twente uit om zo de koppositie over te nemen. Dat lukte! In eigen huis werden de Tukkers met maar liefst 5-1 verslagen. De hoofdrol in deze wedstrijd was voor Joëlle Smits. Zij maakte maar liefst vier van de vijf doelpunten tegen Twente. Een week later volgde de return en daarin klaarde PSV de klus (3-3 gelijkspel). De highlights van het thuisduel zie je in de onderstaande video.

 
In de tweede ronde werd de formatie van Sander Luiten uitgedaagd door Ajax. Waar eerst de koppositie werd overgenomen, moest deze nu verdedigd worden tegen de Amsterdammers. Wederom opende PSV met een thuisduel. Hier waren de teams in evenwicht en het duel eindigde in 1-1. Een week later reisde de ploeg af naar Amsterdam. Dankzij goals van Katja Snoeijs en Kayleigh van Dooren wist PSV Vrouwen de vrouwen van Ajax te verslaan en werd dus de koppositie succesvol verdedigd.


Beslissing in eigen huis
Aanstaande vrijdag opent PSV Vrouwen de finaleronde van de Eredivisie Cup met een uitduel bij FC Twente. Een week later wordt op de eigen PSV Campus De Herdgang de return gespeeld (19.30 uur).

KOOP TICKETS!