PSV Vrouwen onderuit in Amsterdam

Artikel
PSV Vrouwen onderuit in Amsterdam

PSV Vrouwen is er niet in geslaagd om de koppositie in de competitie te pakken. Op bezoek bij Ajax ging de formatie van trainer Sander Luiten met 2-0 onderuit.

Moeizame eerste helft
Ajax nam vanaf de aftrap het initiatief in de wedstrijd. Na tien minuten wist de thuisploeg de score te openen. Stephanie van der Gragt mocht inkoppen nadat Sari van Veenendaal mistastte bij een corner. Verder was PSV slordig in balbezit en kon het geen vuist maken tegen het degelijke Ajax.

Betere tweede helft
In het tweede bedrijf moest PSV een tandje bijschakelen. Het was feller, maar Ajax bleef dominant. Na ruim een uur spelen wist Vanity Lewerisa de wedstrijd in het slot te gooien na een goede uitbraak van de Amsterdammers. PSV kreeg nog wel kansen via een vrije trap van Aniek Nouwen, maar haar schot eindigde net over de lat. Ook was Kyah Simon nog dichtbij een treffer, maar ze kwam net een teenlengte tekort. PSV grijpt dus naast de koppositie en heeft nu zes punten uit drie duels.

Opstelling PSV:
Van Veenendaal; Coolen, Nouwen, Van den Berg (C), Bross, Van Dooren (75' Biesmans), Harrison, Kuijpers (68' Rodriguez), Brugts, Simon, Smits.