PSV Vrouwen naar kwartfinale beker

Artikel
PSV Vrouwen naar kwartfinale beker

Het vrouwenteam heeft de volgende ronde van het KNVB Bekertoernooi bereikt. Een zuinige zege (1-2) op topklasser sv Buitenveldert was voldoende voor een plek in de kwartfinale. Beide doelpunten kwamen op naam van Vanity Lewerissa.

Vroege voorsprong
Coach Vuckovic liet zien dat er van onderschatting geen sprake was en startte met dezelfde basiselftal als tegen Ajax. PSV Vrouwen startte voortvarend aan het duel op Sportpark Buitenveldert. Binnen zes minuten prijkte een voorsprong op het scorebord dankzij spits Lewerissa, die haar vorm sinds de winterstop definitief terug lijkt te hebben gevonden. PSV Vrouwen speelde een gecontroleerde eerste helft en had het initiatief in handen. Na ruim een half uur verdubbelde Lewerissa de voorsprong, 0-2. Het betekende haar zesde doelpunt in de laatste zes wedstrijden. Dit was tevens de ruststand.

Matige tweede helft
Na rust nam PSV Vrouwen gas terug en dat kwam het spel niet ten goede. Ook de overtal situatie na een rode kaart voor sc Buitenveldert bracht hier geen verandering in. De spanning leek twintig minuten voor tijd terug te worden gebracht via Kelderman, 1-2. PSV behield echter het overzicht en de voorsprong in de eindfase. Het team wint met 1-2 van topklasser sc Buitenveldert en kan zich opmaken voor de kwartfinales. De loting vindt zondag 11 maart plaats.

Opstelling
Christ, Sanders, Nouwen, Mourmans, Akkerman, Erman, Witteman, Kuijpers, Yüceil, Nati, Lewerissa.