PSV Vrouwen naar halve finale beker

Artikel
PSV Vrouwen naar halve finale beker

Door een 2-0 overwinning in eigen huis plaatst PSV Vrouwen zich voor de halve finale van het KNVB Bekertoernooi. In een moeizame wedstrijd zorgde Vanity Lewerissa in de tweede helft voor de verlossende doelpunten.

Vizier niet scherp
Na een aftastende beginfase werd PSV na tien minuten voor het eerst gevaarlijk via een grote kans voor Coolen. Een lob van Lewerissa zeilde rakelings over waarna een doelpunt van Kuijpers na een snelle doorbraak met Lewerissa werd afgekeurd. PSV Vrouwen kreeg diverse opgelegde kansen maar doordat er niet werd gescoord kon Achilles’29 blijven hopen op resultaat. De verdediging onder aanvoering van Christ en Moorrees bleef echter moeiteloos overeind. De ruststand was 0-0.

Tweemaal Lewerissa
Kort na rust zorgt Lewerissa voor de verlossende openingstreffer: 1-0. De thuisploeg bleef aanvallende druk uitoefenen waarbij Achilles’29 op de counter bleef loeren. Met nog twintig minuten op de klok sloop er nervositeit in de ploeg. Dat kwam het spel niet tegen goede. Het team kwam met de schrik vrij toen de bal door een PSV-verdedigster van de doellijn werd gehaald uit een scrimmage voor de goal. Na een doorbraak van Coolen op rechts zorgde Lewerissa met een strak schot voor de 2-0. Dit was tevens de eindstand.  

Lewerissa scoorde tweemaal tegen Achilles'29 Lewerissa scoorde tweemaal tegen Achilles'29

Loting
Aanvoerder Angela Christ heeft de loting voor de halve finales verricht. Christ zorgde dat PSV Vrouwen in het paasweekend in eigen huis tegen sc Heerenveen speelt. De andere halve finale is PEC Zwolle Vrouwen - Ajax Vrouwen. 

Opstelling: Christ, Sanders, Akkerman, Coolen, Moorrees, Folkertsma, Lewerissa (87/Susanna), Nouwen, Mourmans (69/Raaijmakers), Kuijpers en Koopmans (80/van Schijndel).