PSV Vrouwen moet haar meerdere erkennen in FC Twente

Artikel
PSV Vrouwen moet haar meerdere erkennen in FC Twente

De vrouwen van PSV zijn er niet in geslaagd om de Eredivisie Cup te winnen. Na de 4-2 nederlaag in Enschede werd er ook op eigen veld niet gewonnen (2-3).

PSV begon sterk aan het duel en kwam binnen tien minuten op voorsprong. Katja Snoeijs werd in de zestienmeter neergehaald en Kayleigh van Dooren benutte de strafschop, 1-0! De ploeg van Sander Luiten creëerde daarna genoeg kansen, maar het vizier stond niet scherp genoeg. Zo raakte Smits de paal en werd uit de vele hoekschoppen niet het maximale gehaald. Geheel tegen de verhouding in kwam FC Twente op gelijke hoogte. Een hoekschop van De Tukkers viel bij de eerste paal binnen. Even later werd het nog erger. Santiago schatte een bal verkeerd in, waardoor de rebound binnen kon worden gewerkt. Toen een handsbal van FC Twente in het strafschopgebied over het hoofd werd gezien, gingen beiden teams rusten met een 1-2 stand en moest PSV minimaal drie keer scoren om nog kans te maken op de eindzege.

Strijden tot het eind
Wederom begon de ploeg goed en kwam het na ruim een uur spelen op 2-2. De bal kwam aan de rechterkant terecht bij Pattiwael en zij schoot de bal tegen het net. De ploeg wilde doordrukken, maar in een tegenaanval viel de beslissing. Spits Kalma gaf de genadeslag en bezorgde zo FC Twente de Eredivisie Cup.

Over twee weken speelt PSV Vrouwen de kwartfinale in de beker. Dan gaat de formatie op bezoek bij VV Alkmaar (aftrap 19.30 uur).

Opstelling:
Santiago; Coolen, Biesmans (75/Kristjánsdóttir), Nouwen, Levels; Yüceil, Van Dooren; Pattiwael (75/Cuschieri), Snoeijs, Kuijpers; Smits.