PSV Vrouwen mist kansen en speelt gelijk

Artikel
PSV Vrouwen mist kansen en speelt gelijk

Op PSV Campus De Herdgang is PSV Vrouwen er niet in geslaagd om het heenduel in het Eredivisie Cup-treffen met Ajax winnend af te sluiten. Ondanks enkele goede mogelijkheden eindigde het duel in 1-1.

Smits maakt gelijk
PSV Vrouwen begon goed aan de wedstrijd en kreeg via Smits dé mogelijkheid om te scoren. De spits ontsnapte aan de buitenspelval, maar faalde één-op-één met doelvrouw Lize Kop. Via Snoeijs en Pattiwael was de ploeg daarna dreigend, maar ontbrak de juiste eindpass. Waar PSV de mogelijkheden liet liggen, kwam Ajax op voorsprong. Aan de linkerkant brak de nummer 11 door en zette de Amsterdammers op voorsprong. Na enkele goede reddingen van Cecilia Santiago, herpakte PSV zich weer en kwam het na ruim een half uur langszij. Een vrije trap van Van Dooren kwam via de keepster voor de voeten van Smits en de spits frommelde de bal binnen. Zodoende gingen beide ploegen rusten met een 1-1 stand.

Mogelijkheden op 2-1
Na rust werd het een vechtwedstrijd. Het veld was zwaar en beide ploegen vochten voor elke meter. De beste mogelijkheden waren voor de Eindhovenaren. Snoeijs kon een voorzet van Kuijpers net niet tot een doelpunt promoveren en het schot van Yüceil werd geblokt door een verdediger van de Amsterdammers. Kort daarna was het Smits die heel dicht bij de winnende treffer was. Na een goede actie van Pattiwael moest Kop zich maximaal strekken op de inzet van de spits. Daardoor eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en moeten we tot volgende week wachten op de beslissing in deze tweeluik.

Dan speelt PSV Vrouwen de return op Sportpark De Toekomst. De aftrap tegen Ajax is dan om 19.30 uur.

Opstelling:
Santiago; Coolen (78/Bond Flasza); Biesmans, Nouwen, Levels; Yüceil (72/Tillman), Van Dooren; Pattiwael, Snoeijs, Kuijpers, Smits.