PSV Vrouwen loot FC Lokomotiv Moskou

Artikel
PSV Vrouwen loot FC Lokomotiv Moskou

Voor Round 1 van de UEFA Women’s Champions League is PSV Vrouwen ingedeeld in groep 4. Op 18 augustus speelt PSV Vrouwen tegen FC Lokomotiv Moskou. Op 21 augustus volgt het tweede duel tegen Arsenal of FC Okzhetpes.

PSV Vrouwen heeft voor haar nieuwe UEFA Women’s Champions League-campagne de volgende tegenstanders in groep 4 geloot: FC Lokomotiv Moskou, Arsenal en FC Okzhetpes. PSV Vrouwen start het knock-out toernooi tegen FC Lokomotiv Moskou. De winnaar van dit duel speelt op 21 augustus om kwalificatie voor de volgende ronde. Met Arsenal kan PSV één van de zwaarste tegenstanders in het League-pad treffen. De locatie van het knock-out toernooi wordt op korte termijn bekend.   

UWCL Round 1
Halve finales: 18 augustus
Duel 1: Arsenal (ENG) – FC Okzhetpes (KAZ)
Duel 2: PSV – FC Lokomotiv Moskou (RUS)
Finales / derde plek: 21 augustus
Duel 3: Winnaar duel 1 – winnaar duel 2 winnaar gaat door naar Round 2
Duel 4: Verliezer duel 1 - verliezer duel 2

Opzet Round 1
De nieuwe voorrondes van het toernooi bestaan uit twee rondes. Round 1 wordt gespeeld via twee routes: het Champions-pad en het League-pad. Er zitten 43 ploegen in het Champions-pad, waaronder diverse landskampioenen. PSV Vrouwen is als nummer twee veroordeeld tot het League-pad, met in totaal zestien ploegen. PSV is in poule met vier ploegen ingedeeld met . In een mini knock-out toernooi worden twee wedstrijden gespeeld op 18 en 21 augustus. De winnaar van de finale op 21 augustus plaatst zich voor Round 2 in september. In totaal plaatsen vier ploegen uit het League-pad zich voor de tweede ronde.