PSV Vrouwen levert acht internationals

Artikel
PSV Vrouwen levert acht internationals

Voor PSV Vrouwen breekt een interlandperiode aan. De komende week vliegen acht PSV’ers uit voor de oefeninterlands met nationale selectie. Aniek Nouwen en Sari van Veenendaal melden zich bij de OranjeLeeuwinnen.

Bondscoach Sarina Wiegman heeft Nouwen en Van Veenendaal opgenomen in de 24-koppige selectie van Oranje. Het Nederlands vrouwenelftal oefent vrijdag 9 april eerst in en tegen Spanje. De aftrap in Estadio Municipal Antonio Lorenzo Cuevas in Marbella is om 19.00 uur. Op dinsdag 13 april om 18.30 uur is de nationale ploeg van Australië in Nijmegen de tegenstander.

Harrison treft Leeuwinnen
Bij Australië treffen de PSV’ers hun teamgenoot Amy Harrison. Kyah Simon ontbreekt nog bij de Matildas wegens een blessure. Harrison oefent met Australië tevens op zondag 11 april tegen Duitsland. De oefeninterlands vormen voor beide landen onderdeel van de voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokyo van komende zomer. Julie Biesmans is opgeroepen voor twee oefeninterlands in België. Biesmans speelt met de Red Flames tegen Noorwegen op donderdag 8 april en Ierland op zondag 11 april. Cecilia Santiago verblijft met de Mexicaanse ploeg in Europa voor de interlandperiode. Mexico oefent tegen Slowakije op zaterdag 10 april en op dinsdag 13 april volgt de ontmoeting met Spanje, tevens oefenpartner van Oranje.

Twee debutanten bij Oranje O23
Voor Oranje O23 zijn Kayleigh van Dooren, Romée Leuchter, Esmee Brugts en Lisan Alkemade geselecteerd. Voor Brugts (17 jaar) en Alkemade (18 jaar), afgelopen vrijdag nog gedebuteerd bij PSV Vrouwen, is het de eerste uitnodiging voor deze leeftijdslichting van bondscoach Stefan Hoogsteder. Het team heeft een vijfdaagse activiteit in Zeist die zaterdag 10 april wordt afgesloten met een oefeninterland tegen België O23 in Rotterdam. 

Update 7-4-2021: Kayleigh van Dooren is aangesloten bij Oranje O23, terwijl Janou Levels deze week in Eindhoven traint. Amy Harrison blijft eveneens in Eindhoven om te werken aan haar herstel.

Na de interlandperiode volgt voor PSV Vrouwen een belangrijke wedstrijdreeks met als eerste de halve finale TOTO KNVB Beker tegen Ajax Vrouwen op zondag 18 april.