PSV Vrouwen levert 17 internationals

Artikel
PSV Vrouwen levert 17 internationals

Er vliegen zeventien (jeugd)internationals van PSV Vrouwen de komende periode uit voor het vertegenwoordigen van de nationale teams. Julie Biesmans en Aniek Nouwen, Joëlle Smits en Sari van Veenendaal staan tegenover elkaar in het vriendschappelijke duel tussen België en Nederland.

Vijf A-internationals in actie
De OranjeLeeuwinnen spelen twee vriendschappelijke duels in de interlandperiode De selectie van bondscoach Sarina Wiegman speelt donderdag 18 februari om 20.00 uur eerst in Brusssel tegen de Red Flames, terwijl Duitsland op woensdag 24 februari in Venlo de tegenstander is. De aftrap in De Koel is om 18.30 uur. België en Duitsland ontmoeten elkaar nog op zondag 21 februari in Aken. Biesmans is opgeroepen voor de Red Flames, Nouwen, van Veenendaal en Smits melden zich maandag in Zeist voor Oranje. Keepster Cecilia Santiago vliegt uit voor de interlandbreak met het Mexicaanse vrouwenelftal en keert 25 februari terug in Eindhoven.

Twaalf (jeugd)internationals Oranje
Voor Oranje O23 en Oranje O19 worden door de KNVB 3-daagse activiteiten in Zeist georganiseerd van 22 tot en met 24 februari. Voor Oranje O23 zijn Janou Levels, Kayleigh van Dooren en Romée Leuchter opgeroepen voor de trainingsstage. Bij Oranje O19 is PSV hofleverancier met maar liefst negen speelsters. Lisan Alkemade, Esmee Brugts, Dana Foederer en Jong PSV’ers Daniëlle de Jong, Zera Hulswit, Senna Koeleman, Dieke van Straten, Janneke Verheijen en Maxime Snellenberg zijn geselecteerd door bondscoach Jessica Torny.

De eerstvolgende wedstrijd voor PSV Vrouwen is de ontmoeting met FC Twente in de Eredivisie Cup (vierde ronde) in het weekend van 26 tot en met 28 februari