PSV Vrouwen klaar voor TOTO KNVB Bekerfinale

Artikel
PSV Vrouwen klaar voor TOTO KNVB Bekerfinale

Het vrouwenteam staat aan de vooravond van haar vierde bekerfinale in de historie. PSV Vrouwen strijdt zaterdagavond in Almere tegen ADO Den Haag om de TOTO KNVB Beker. Er zijn 400 PSV-supporters aanwezig bij het duel.

PSV Vrouwen sloot afgelopen weekend de Pure Energie Eredivisie Vrouwen af met een overwinning op FC Twente (2-1) en de tweede plek op de ranglijst, het team stelde daarmee haar UWCL-ticket veilig. Het seizoen wordt zaterdagavond om 20.00 uur afgesloten met de landelijke bekerfinale.

Het is de vierde bekerfinale die PSV Vrouwen gaat spelen, in 2014, 2017 en 2018 wist PSV de finales niet te winnen van Ajax. Speelsters Nadia Coolen en Jeslynn Kuijpers waren er tot nu toe alle bekerfinales bij. Kuijpers ontbreekt morgen in de wedstrijdselectie wegens een enkelblessure. Coach Rick de Rooij kan tevens niet beschikken over Laura Strik, Nurija van Schoonhoven en Lisan Alkemade.

De Rooij verwacht een echte finale in Almere: “Het team is er klaar voor en de focus is goed. Iedereen kijkt uit naar het spelen van de bekerfinale met publiek. We moeten het beste in onszelf naar boven halen op het juiste moment. Ik verwacht een open wedstrijd, waarbij beide ploegen gaan strijden voor elke meter en er een leuke wedstrijd van willen maken. Voor de fans in het stadion en het publiek thuis voor TV.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – PSV Vrouwen wordt vanaf 20.00 uur live uitgezonden op ESPN.