PSV Vrouwen doet ajax opnieuw pijn

Artikel
PSV Vrouwen doet ajax opnieuw pijn

PSV Vrouwen heeft uitstekende zaken gedaan in de openingswedstrijd tegen Ajax Vrouwen in de kampioenspoule. De formatie van trainer Rick de Rooij zag vrijdag ADO Den Haag en FC Twente gelijkspelen. PSV Vrouwen wist dus optimaal te profiteren en pakte de drie punten.

Sterke eerste helft
PSV Vrouwen begon goed aan het duel met de Amsterdammers. Al na een half uur stond de 3-0 op het scorebord. Naomi Pattiwael opende de score en vervolgens wist Joëlle Smits tweemaal het net te vinden. Door haar twee goals is Smits nu ‘All-time topscorer’ van PSV Vrouwen met in totaal 44 doelpunten. Kort hierna deed Ajax iets terug. Nikita Tromp bepaalde via een strafschop de ruststand op 3-1.

Stand gehouden
In de tweede helft was het zaak voor PSV Vrouwen om stand te houden en waar mogelijk de voorsprong verder uit te breiden. Sari van Veenendaal haalde enkele keer op geweldige wijze de bal uit het doel. Aan de andere kant was Smits tweemaal dichtbij een vierde treffer. Ook vergat de arbiter de bal nog een keer voor PSV Vrouwen op de stip te leggen. PSV Vrouwen hield gemakkelijk stand en wist uiteindelijk met 3-1 te winnen van de Amsterdammers.

Opstelling PSV Vrouwen

Van Veenendaal; Jean (45’ Rodriguez), Van den Berg ©, Nouwen, Levels, Biesmans, Van Schoonhoven (45’ Harrison), Brugts, Leuchter (67’ Carreras), Smits, Pattiwael.