PSV Vrouwen boekt oefenzege op Granada

Artikel
PSV Vrouwen boekt oefenzege op Granada

In het Spaanse Arroyo De La Miel speelde PSV Vrouwen een vriendschappelijke wedstrijd tegen het vrouwenteam van Granada C.F. Door een sterke eerste helft wist de ploeg deze wedstrijd te winnen.

Overhand
PSV Vrouwen nam vanaf het begin het heft in handen en creëerde genoeg kansen. Zo kwam Pattiwael direct een-op-een met de keeper, maar haar inzet werd naast getikt. Uit de daaropvolgende corner kreeg ook Snoeijs de kans om de score te openen. Haar schot belandde echter over het doel. Even later kwam de spits aan de linkerkant goed door en gaf de bal op maat voor op de ingelopen Pattiwael. Zij faalde niet en tikte het openingsdoelpunt binnen. Even later passeerde Snoeijs wederom haar tegenstandster, legde de bal goed breed op Pattiwael en de buitenspeelster bracht Kuijpers in stelling om te scoren. De aanvoerster nam de bal in een keer uit de lucht en rondde prima af. Vlak voor het rustsignaal kreeg Kuijpers wederom de kans om te scoren, maar dit keer trof ze geen doel.

Waar het in de eerste helft goed liep, zakte het in de tweede helft wat terug. Van Dooren kreeg de eerste kans na rust na een combinatie met Smits. Maar de keeper van Granada hield stand. Laatstgenoemde kreeg een aantal mogelijkheden om te scoren, maar ze had het vizier niet helemaal op scherp staan. Granada wist wel nog te scoren en bracht de spanning terug in de wedstrijd. Cecilia Santiago redde nog knap op een inzet van de tegenstander en zo wist PSV Vrouwen de overwinning over de streep te trekken.

Opstelling eerste helft
Santiago; Coolen, Biesmans, Nouwen, Levels; Yüceil (33/Tillman), Foederer; Pattiwael, Cuschieri, Kuijpers; Snoeijs.

Opstelling tweede helft
Santiago; Bond Flasza, Kristjánsdóttir, Nouwen (65/Levels), Van Schijndel; Tillman, Kerkhof; Loonen, Van Dooren, Snellenberg; Smits.