PSV Vrouwen bereikt finale KNVB Beker

Artikel
PSV Vrouwen bereikt finale KNVB Beker

Het is PSV Vrouwen voor de derde keer gelukt om de eindstrijd van de KNVB Beker te bereiken. Nadat in de kwartfinale CTO Amsterdam (1-0) werd verslagen, was het ditmaal CTO Eindhoven dat met 3-1 werd verslagen.

Oppermachtig PSV
In de eerste helft werd al snel zichtbaar dat de jonge talenten van CTO Eindhoven moeite hadden met het spel van PSV. De vele supporters hoefden niet lang te wachten op een doelpunt. Het eerste wapenfeit resulteerde direct in een doelpunt van Jeslynn Kuipers uit een voorzet van Nadia Coolen. In de 14e minuut waagde de uitploeg voor het eerst een poging, maar Angela Christ kon de bal makkelijk oppakken. PSV was niet onder de indruk van de poging en werd zelf ook een aantal keer gevaarlijk. Vooral Jeslynn Kuipers die een een-op-een kans onbenut liet en Vanity Lewerissa die van dichtbij over het doel kopte, waren heel dichtbij. Kort voor rust werd uit een corner van Kristina Erman alsnog de verdiende 2-0 gemaakt. De meegekomen verdediger Lucie Akkerman torende boven iedereen uit en kopte de bal hard in de verre hoek.

Persoonlijke fouten
In tegenstelling tot de eerste helft kwam CTO Eindhoven scherp uit de kleedkamer. Vooral buitenspeler Naomi Pattiwael, die komende zomer naar PSV overstapt, maakte het de verdediging bij vlagen enorm lastig. In de 50e minuut had Romee Leuchter de 2-1 op de voet maar miste, via een PSV-speler, het doel volledig. Kort daarna viel de goal alsnog. Een voorzet van Pattiwael werd niet goed verwerkt door Angela Christ en invaller Isa van der Linden stond op de juiste plek om de aansluitingstreffer binnen te werken. Een kwartier later leek de gelijkmaker in de lucht te hangen, maar Akkerman gooide zich heldhaftig voor de bal toen een rebound in de voeten kwam van CTO Eindhoven-aanvaller Leuchter. Beide speelsters raakten geblesseerd, maar konden na kort oponthoud het veld weer betreden. PSV bleek wakkergeschud. Een kwartier voor tijd besloot Zsofia Rácz het van afstand te proberen en dat leidde vanwege een persoonlijke fout van keepster Lisan Alkemade tot de 3-1. De marge van twee goals kwam niet meer in gevaar, de derde finaleplaats voor PSV Vrouwen is daarmee een feit.

Opstelling:
Christ, Witteman, Akkerman, Nouwen, Erman, van Schijndel, Yüceil, Kuijpers, Koopmans (81’ Sanders), Lewerissa (’89 Nati), Coolen (’70 Rácz).