Portugees international Capeta versterkt PSV Vrouwen

Artikel
Portugees international Capeta versterkt PSV Vrouwen

Het vrouwenteam heeft zich met ingang van het nieuwe seizoen versterkt met de Portugees international Ana Capeta. De aanvalster verruilt Sporting Clube de Portugal voor PSV. Het is de eerste Portugese speelster voor PSV Vrouwen.

Capeta heeft in het bijzijn van manager vrouwenvoetbal Sandra Doreleijers en haar management op PSV Academy haar contract getekend. De Portugees international komt over van Sporting CP, de nummer twee in de Portugese vrouwencompetitie.

De 23-jarige Capeta, die ook in de jeugd bij Sporting CP speelde, kijkt uit naar haar eerste buitenlandse avontuur in Eindhoven, “Dit voelde als het juiste moment om een nieuwe stap te gaan maken. Vrouwenvoetbal maakt op dit moment grote sprongen. PSV was de club die mij de beste omstandigheden bood om mezelf te ontwikkelen en om voor prijzen en Europees te spelen. Ik ben erg trots dat ik de eerste Portugese vrouw ben die in het PSV-shirt speelt. Ik ben dankbaar voor deze kans. Ik ga hard werken en met mijn hart spelen. Ik hoop dat de mensen hier net zo blij zullen gaan zijn als ik dat ik het PSV-shirt draag.”