Overzicht | Dit moet je weten over de seizoenstart van PSV Vrouwen

Artikel
Overzicht | Dit moet je weten over de seizoenstart van PSV Vrouwen

Voor PSV Vrouwen start vrijdag het seizoen officieel. In de Azerion Eredivisie Vrouwen opent de ploeg tegen sc Heerenveen. Hieronder lees je wat je komend seizoen van ons mag verwachten.

Live op De Herdgang
De eerste wedstrijd van het seizoen live zien? Dat kan natuurlijk op PSV Campus De Herdgang. PSV Vrouwen - sc Heerenveen begint om 19.30 uur en tickets voor wedstrijden (waaronder deze) zijn makkelijk te verkrijgen via PSV.nl/tickets. Een kaartje voor een wedstrijd kost maar € 5,-, ongeacht de tegenstander. Misschien ben je gewend dat we op ons YouTubekanaal de thuiswedstrijden die niet rechtstreeks te zien zijn op ESPN, zelf live uitzenden. Helaas is dat dit seizoen (nog) niet mogelijk. De voetbalzender heeft de uitzendrechten, waardoor we afhankelijk zijn van goedkeuring van ESPN. Daarover zijn we met hen in gesprek.

Koop een kaartje

25 speelsters, elf nieuwelingen
De selectie van PSV Vrouwen bestaat dit seizoen uit 25 speelsters. Wie dat zijn en welke rugnummers ze dragen zie je hieronder. Elf speelsters speelden vorig seizoen nog niet voor PSV. Joëlle Smits, Kika van Es, Gwyneth Hendriks, Siri Worm, Inessa Kaagman, Emmeke Henschen, Chimera Ripa, Shanique Dessing streken deze zomer neer in Eindhoven. Vanuit Jong PSV Vrouwen schoven Senna Koeleman, Shijona Martina en Janneke Verheijen door naar het eerste elftal. Mandy van den Berg is aanvoerster en naast bovengenoemde speelsters zal de aandacht ook uitgaan naar (de nieuwe) eerste keepster Lisan Alkemade en Oranje-international Esmee Brugts, natuurlijk.

Competitieformat
De afgelopen jaren wijzigde het competitieformat van de Eredivisie Vrouwen geregeld. Zo vreemd als het misschien klinkt, is dat niet. Vrouwenvoetbal groeit en groeit en daarom is ontwikkelen pure noodzaak. Met Fortuna Sittard en Telstar treden er dit seizoen twee nieuwe teams toe tot de Eredivisie Vrouwen, die nu bestaat uit elf teams. De reguliere competitie bestaat uit 22 speelrondes, waarin elk team twintig wedstrijden speelt. De competitie eindigt op zondag 7 mei, waarna de Eredivisie Cup van start gaat. De nieuwe opzet van de Eredivisie Cup wordt op dit moment in samenspraak met de clubs uitgewerkt.

Hier vind je het programma van PSV Vrouwen

Blijf op de hoogte
Op onze eigen kanalen blijf je natuurlijk op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen van PSV Vrouwen. Op PSV.nl/vrouwen vind je betrouwbare info en kun je altijd alle uitslagen en doelpuntenmakers terugvinden. Live op de hoogte blijven tijdens een wedstrijd kan altijd via onze social mediakanalen. Volg het team via Instagram of TikTok voor de leukste bijdrages. Tot slot kun je ook aangeven dat je gemaild wil worden als er nieuws is of acties zijn over PSV Vrouwen.

Livewedstrijden PSV Vrouwen
2 oktober PSV Vrouwen - ADO Den Haag Te zien op ESPN
20 november Ajax Vrouwen - PSV Vrouwen Te zien op ESPN

Wat we precies met #DroomVerder bedoelen lees je hier