Oefenprogramma PSV Vrouwen bekend

Artikel
Oefenprogramma PSV Vrouwen bekend

PSV Vrouwen start op woensdag 7 juli met de eerste training van het nieuwe seizoen. In de voorbereiding speelt PSV Vrouwen diverse oefenduels in aanloop naar Round 1 van de UEFA Women’s Champions League en de competitiestart.

Het vrouwenteam start op PSV Campus De Herdgang aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Nieuwe aanwinsten als Desiree van Lunteren, Ana Capeta, Maruschka Waldus, Amalie Thestrup en Caroline Rask sluiten direct aan bij de eerste training van woensdag 7 juli om 11.00 uur.

PSV Vrouwen start haar oefencampagne tegen amateurclub Gilze in het kader van het 100-jubileum van de club en laat zich daarmee zien in de regio. PSV heeft een goede samenwerking met Gilze vanuit de talentontwikkeling voor de jongste jeugd van PSV Academy op locatie. Naast vier oefenduels tegen Belgische clubs, wordt een trainingskamp (2-5 augustus) in Duitsland belegd. PSV Vrouwen oefent daar tegen de Europese grootmacht VfL Wolfsburg, de nieuwe club van all-time topscorer Joëlle Smits die voor PSV de eerste betaalde transfer maakte naar Wolfsburg.

Programma voorbereiding PSV Vrouwen
17 juli 14.00 uur VV Gilze - PSV Vrouwen 
24 juli 11.00 uur PSV Vrouwen – OH Leuven
31 juli nnb. PSV Vrouwen – KRC Genk 
4 augustus 15.00 uur VfL Wolfsburg – PSV Vrouwen
7 augustus 15.00 uur PSV Vrouwen – RSC Anderlecht
11 augustus 19.30 uur PSV Vrouwen – KAA Gent

De oefenduels op PSV Campus De Herdgang in de voorbereiding zijn vooralsnog besloten.

Van Veenendaal in Tokyo  
De 22-koppige selectie van coach Rick de Rooij staat nog niet compleet op het veld. Keepster Sari van Veenendaal ontbreekt voorlopig bij PSV Vrouwen door haar deelname aan de Olympische Spelen met Oranje. Het Olympische voetbaltoernooi in Japan start vanaf 21 juli.