Nieuws | PSV Vrouwen ziet negen internationals op pad gaan

Artikel
Nieuws | PSV Vrouwen ziet negen internationals op pad gaan

Bij PSV Vrouwen vliegen deze week negen (jeugd)internationals uit voor interlandverplichtingen. Voor Kika van Es en Esmee Brugts, die zijn opgeroepen voor Nederland, wacht een belangrijk kwalificatieduel in aanloop naar het WK 2023 in Australië.

A-internationals
De nieuwe bondscoach Andries Jonker heeft de twee PSV’ers geselecteerd voor het oefenduel met Schotland (2 sept.) en het WK-kwalificatieduel met IJsland (6 sept.). Bij de Red Flames (België) is middenvelder Julie Biesmans opgeroepen voor het WK-kwalificatieduel met Noorwegen (2 sept.). Keepster Femke Bastiaen speelt met België U23 een oefenduel in en tegen Zweden (2 sept.).  

 Vijf Jong PSV’ers bij Oranje O19
Jong PSV levert vijf speelsters aan Oranje O19. Emma Frijns, Robine Lacroix, Lena Mahieu, Fleur Stoit en Kealyn Thomas zijn opgeroepen voor een trainingsstage met oefenduels tegen de leeftijdsgenoten van België (3 sept.) en Italië (6 sept.).  

Vierde plek op WK U20
De jeugdinternationals Lisan Alkemade, Senna Koeleman, Shijona Martina en Zera Hulswit (Jong PSV Vrouwen) van Oranje O20 keren vanaf donderdag 8 maart terug in Eindhoven. Ze behaalden de vierde plek op het WK U20 in Costa Rica, waarbij Alkemade en Koeleman alle duels in de basis startten.