Nieuws | PSV breidt opleidingspiramide vrouwen uit met O16

Artikel
Nieuws | PSV breidt opleidingspiramide vrouwen uit met O16

PSV heeft de opleidingspiramide van de vrouwentak uitgebreid met een nieuwe leeftijdscategorie. Vanaf vandaag krijgen 23 meiden de kans in PSV Vrouwen O16 om zich verder te ontwikkelen in het shirt van PSV.

Het nieuwgevormde meidenteam staat onder leiding van trainer Mauri van Wetering en assistent-trainer Michelle Hendriks. Twee oud-profs die al bij de club werken en nu ook de nieuwste lichting talent onder hun hoede krijgen. De voetbalsters blijven ondertussen ook actief bij hun oorspronkelijke amateurclub, waar zij tussen de jongens nu nog de optimale weerstand ervaren. 

Aansluiting richting de beloften 
Manager Vrouwenvoetbal Sandra Doreleijers licht toe, ‘’Met de toevoeging van PSV Vrouwen O16 krijgt de opleidingspiramide een belangrijke, nieuwe laag tussen het PSV Vrouwen Talentenplan en Jong PSV Vrouwen. Deze lichting wordt vanaf nu wekelijks opgeleid naar PSV-maatstaven en pakt een nog betere aansluiting richting de beloften. Het opleidingsprogramma dat we hebben staan, biedt talenten de beste voorwaarden om zich te ontwikkelen. Dat de A-selectie inmiddels voor één derde uit zelf opgeleide talenten bestaat, maakt ons trots.” 

Ook Mark den Brok, coördinator van de jeugdteams, is content over de uitbreiding. “Het talent krijgt de kans om te proeven aan het spelen in een BVO met alles wat erbij komt kijken. Denk aan trainingsintensiteit, fysieke trainingen, voeding en mindset om je optimaal te ontwikkelen richting de volgende fase. Daarnaast zoeken we de samenwerking met amateurverenigingen om te komen tot een optimaal weekprogramma, waarmee we maatwerk per speelster leveren. Trainen en spelen bij PSV Vrouwen O16 maar ook bij hun eigen amateurclub tussen de jongens, biedt de best mogelijke ontwikkeling.” 

Het team traint sinds 29 augustus wekelijks op PSV Campus De Herdgang en zal vooralsnog enkel oefenwedstrijden spelen. De eerste staat gepland voor 10 september. Dan speelt het tegen de leeftijdsgenoten van Ajax.