Nieuws | PSV biedt het KNVB Welkomstprogramma aan

Artikel
Nieuws | PSV biedt het KNVB Welkomstprogramma aan

Het KNVB Welkomstprogramma biedt speelsters van Jong PSV Vrouwen en PSV Vrouwen de kans een trainingscursus te volgen bij de club. PSV is actief bezig om haar speelsters te ontwikkelen en biedt hiermee een duale carrière. Daarnaast wordt er bijgedragen aan de doelstelling van de KNVB om meer jeugdtrainers op te leiden.

Met het Welkomstprogramma wil de KNVB ieder startende jeugdtrainer een goede start bieden. De voetbalbond heeft het doel dat in 2030 minimaal ieder jeugdteam een basis geschoolde trainer heeft die hiermee bijdraagt een aan veilig leer- en ontwikkelklimaat voor jonge talenten. Buiten het feit dat PSV hier graag aan bijdraagt ziet de club dit als een kans om haar speelsters breder te ontwikkelen. Ook stadsgenoot FC Eindhoven is gastheer van een Aftrapmodule op locatie. 

Mark den Brok, Coördinator Talentenplan PSV Vrouwen, is positief over het nieuwe initiatief. “Dit is een mooie stap vanuit PSV in het optimaal opleiden en faciliteren van speelsters. Het zelf opleiden van vrouwelijke coaches komt op de langer termijn weer van pas bij toekomstige jeugdteams, bij de club en in de voetballerij. Het KNVB Welkomstprogramma is hier een geschikte aftrap voor.” 

Speelsters vanaf 17 jaar kunnen deelnemen aan de cursus, waarbij het PSV Vrouwen Talentenplan O13 – O15 dient als oefengroep. De trainingscursus vindt plaats op dinsdag 21 november op PSV Campus de Herdgang.