KNVB presenteert visie op vrouwenvoetbal 2018-2022

Artikel
KNVB presenteert visie op vrouwenvoetbal 2018-2022

Voorafgaand aan het uitzwaaiduel van Oranje in het Philips Stadion heeft de KNVB de visie op het vrouwenvoetbal in Nederland voor de periode 2018-2022 gepresenteerd, passend bij de strategie om meer vrouwen actief te krijgen in het voetbal. Manager Vrouwenvoetbal PSV Sandra Doreleijers maakte onderdeel uit van de presentatie met betrekking tot een sterke Eredivisie Vrouwen.

De KNVB greep het moment voorafgaand aan een nieuw bezoekersrecord in het Philips Stadion aan om de nieuwe visie voor het vrouwenvoetbal in Nederland te presenteren. Manager Vrouwenvoetbal KNVB Kirsten van de Ven licht in het bijzijn van media, clubs en genodigden de ambities toe, “We zijn er hartstikke trots op dat we met 158.562 voetballende vrouwen en meiden zijn uitgegroeid tot de bond met de meeste vrouwelijke leden. Het is nu tijd voor de volgende stap. We willen de komende jaren nog passende plekken voor spelers creëren en inzetten om ook vrouwen aan ons te binden in andere voetbalrollen. Daar gaan we - en deze visie is hiervoor een eerste aanzet - met z’n allen de schouders onder zetten.” De ambitie is dat vrouwen in 2022 op alle fronten verder geïntegreerd zijn en onvoorwaardelijk deel uitmaken van het voetbal. Om dit voor elkaar te krijgen, wordt de komende jaren de focus gelegd op vijf speerpunten:

  • Meer vrouwen in voetbal
  • Optimaal voetbalaanbod voor iedereen
  • Optimale topsportomgeving
  • Sterke Eredivisie Vrouwen
  • Samenwerking in het landschap

Eredivisie Vrouwen
Een van de pijlers is het neerzetten van een sterke Eredivisie Vrouwen, waarin ook PSV Vrouwen actief is. Manager Vrouwenvoetbal PSV Sandra Doreleijers presenteerde daarin de gezamenlijk ambities van de clubs en KNVB om een stabiele competitie met een topsportklimaat neer te zetten. Van de Ven benadrukte daarin de verbindingen tussen nationaal- en clubvoetbal, ‘We willen de commerciële waarde en potentie die je al ziet bij de OranjeLeeuwinnen, doortrekken naar de Eredivisie Vrouwen. Wij zijn ervan overtuigd dat dit de Eredivisie op allerlei fronten een impuls gaat geven en we, zowel sportief als commercieel, de volgende stap kunnen gaan zetten. De Eredivisie is een podium waar jonge meiden van dromen om te spelen, en tegelijkertijd vormt het de basis voor de prestaties van de OranjeLeeuwinnen.”