Katja Snoeijs nieuwe aanwinst PSV Vrouwen

Artikel
Katja Snoeijs nieuwe aanwinst PSV Vrouwen

PSV Vrouwen heeft Katja Snoeijs aan zich verbonden. De Eredivisie-Vrouwen topscorer van vorig seizoen komt over van VV Alkmaar, voorheen Telstar Vrouwen. De spits tekende maandagochtend een tweejarig contract in het Philips Stadion.

‘Grote en belangrijke stap’
De voormalig aanvalsleidster van Fortuna Wormerveer en Sporting Marinus is erg blij met haar overstap naar PSV Vrouwen met ingang van het nieuwe seizoen. ‘’Het is een grote en belangrijke stap in mijn ontwikkeling. PSV heeft mij benaderd en ik wist van mezelf dat het tijd was om een nieuwe stap te zetten. PSV is een grote en mooie club. Het totale plaatje klopte gewoon’’, zei Snoeijs (21 jaar) na haar contractondertekening.

Doelpuntenmachine
Vorig seizoen trof Snoeijs 21 keer doel in 24 wedstrijden. Daarmee werd zij voor VV Alkmaar topscorer van de competitie. In het huidige seizoen trof de aanvoerster zeventienmaal het net in negentien duels. Ook is Snoeijs neo-international en werd zij in januari 2018 voor het eerst geselecteerd voor de OranjeLeeuwinnen. Snoeijs was tevens opgenomen in de selectie van de Oranje Vrouwen voor de Algarve Cup, maar zij moest vroegtijdig afhaken vanwege een blessure.

Missie
Volgend seizoen wil Snoeijs haar stempel drukken op het elftal van PSV Vrouwen. ‘’Ik wil belangrijk zijn voor het team en mijn positie speelt daar een grote rol in. Ik wil veel goals maken, prijzen pakken en meedraaien om het kampioenschap’’, aldus Snoeijs.