Jong PSV Vrouwen zet zegereeks voort

Artikel
Jong PSV Vrouwen zet zegereeks voort

Na de knappe uitzege bij ADO Den Haag van vorige week, ontving Jong PSV Vrouwen afgelopen zaterdag de beloften van sc Heerenveen Vrouwen. Na drie overwinningen op rij was het voor de talenten van trainer Mark den Brok zaak om ook uit de vierde wedstrijd het maximale resultaat te halen.

Snel uit de startblokken
Uit de eerste de beste aanval opende PSV onmiddellijk de score: een scherpe voorzet van Hulswit werd door Snellenberg kundig bij de eerste paal binnengetikt. Ook na de vroege goal speelde de wedstrijd zich grotendeels op de helft van de Friezinnen af. PSV zette continu hoog druk en dat betaalde zich na een half uur uit in een tweede doelpunt. Martina veroverde de bal de rand van het strafschopgebied van de tegenstander en trof met een droge schuiver doel.

Verdediging sterk, afwerking hapert
De tweede helft was een kopie van de eerste helft. PSV bleef dominant spelen en creëerde een handvol prima kansen. Daaruit hadden de beloften zeker een paar keer moeten scoren, maar onder andere de lat stond een grotere voorsprong tot twee keer toe in de weg. Aan de andere kant gaf de PSV-verdediging onder leiding van keepster Alkemade niets weg, waardoor PSV voor de derde wedstrijd op rij de 'nul' weet te houden en alweer de vierde overwinning van het seizoen binnenhaalt. Komende zaterdag 9 oktober speelt Jong PSV Vrouwen uit bij Jong Telstar Vrouwen in Velzen-Zuid.

Opstelling PSV: Alkemade, Jean (81’ de With), Van Vliet, Koeleman, Bross, Verheijen, Mahieu, Van Straten (46’ Stoit), Hulswit (81’ van der Drift), Snellenberg (62’ de Raaff), Martina