Invalster Williams bezorgt PSV Vrouwen zesde zege op rij

Artikel
Invalster Williams bezorgt PSV Vrouwen zesde zege op rij

PSV Vrouwen is erin geslaagd om in het frisse Zwolle de zesde overwinning op rij te boeken. Met 2583 toeschouwers op de tribune was invalster Maddy Williams met twee goals goud waard voor de ploeg van coach Sander Luiten.

‘Wereldgoal’ Bond Flasza
PSV nam al snel het initiatief in het Mac3Park Stadion van PEC Zwolle. Zo testten Jeslynn Kuijpers en Mauri van de Wetering de Zwolse-keepster Nienke Olthof met enkele afstandsschoten. Na ruim een kwartier wist Dominique Bond Flasza Olthof wel te verrassen. De voorzet van de Jamaicaanse international viel plots in het net en kwam PSV verdiend op voorsprong. Kayleigh van Dooren kreeg even later een levensgrote kans om de score te verdubbelen, maar dit keer had Olthof wel een antwoord klaar. Aan de andere kant voorkwam Bond Flasza de gelijkmaker door een schot te blokken van een PEC Zwolle-speelster en zo ging PSV rusten met een 1-0 voorsprong.

Maddy Williams
PEC Zwolle begon scherp aan de tweede helft. Zo werd de ploeg van trainer Luiten naar achteren gedrukt. Na een overtreding van Aniek Nouwen op de rand van het zestienmetergebied mocht Maud Asbroek aanleggen voor een vrije trap. PSV-keepster Elixabete Sarasola kon de gelijkmaker niet voorkomen: 1-1. Luiten greep in en bracht Maddy Williams binnen de lijnen. Na ruim een uur schoot de Amerikaanse PSV weer op voorsprong. Ook het slotakkoord was voor Williams. Met een geweldige stiftbal bepaalde zij de eindstand op 1-3 in het voordeel van PSV.

Sarasola, Bond Flasza, Zeler ©, Nouwen, Levels, Van de Wetering, Van Dooren (61’ Williams), Van Schoonhoven (72’ Yüceil), Pattiwael (85’ Coolen), Kuijpers, Snoeijs.