Interlandupdate: Oranje O19 naar EK 2019

Artikel
Interlandupdate: Oranje O19 naar EK 2019

PSV’er Janou Levels heeft zich met Oranje O19 via de Eliteronde geplaatst voor het EK 2019 in Schotland. De internationals Vanmechelen, Bond Flasza en Thorvaldsdottir zijn inmiddels ook terug op de club na oefenduels met hun land.

Levels naar EK 2019
Verdediger Janou Levels is met Oranje O19 geplaatst voor het EK 2019 in Schotland. De PSV’er plaatste zich na een spannende 2-1 zege op IJsland tijdens de Eliteronde voor het eindtoernooi. Eerder werd er met Levels in de basis gewonnen van Rusland (1-0) en Bulgarije (6-0). Ook toekomstig PSV’ers Romée Leuchter en Joëlle Smits, die onlangs hun contract tekenden, speelden alle duels als basisspeelster van Oranje O19.

Internationals terug
Terwijl PSV Vrouwen het opnam tegen de nationale ploeg van Mexico, melden de eerste internationals zich weer op De Herdgang. Vanmechelen speelde met de Belgische ploeg in en tegen Verenigde Staten (6-0). Jamaicaans international Bond Flasza keerde terug uit Zuid-Afrika na een oefeninterland (1-1). Spits Thorvaldsdottir scoorde twee maal in het tweeluik met IJsland in en tegen Zuid-Korea (3-2 & 1-1).