Gelijkspel PSV Vrouwen in Zwolle

Artikel
Gelijkspel PSV Vrouwen in Zwolle

PSV Vrouwen is zondagmiddag niet verder gekomen dan een gelijkspel. In het MAC³PARK stadion werd het 1-1. Desiree van Lunteren maakte vanaf de penaltystip het enige doelpunt namens PSV Vrouwen.

Waar PSV Vrouwen tijdens de eerste competitiewedstrijd van het seizoen weer onder het toeziend oog van publiek mocht spelen, bleven de tribunes vanwege de nieuwe coronamaatregelen deze keer leeg. De Rood-Witten moesten het eveneens doen zonder geblesseerden Laura Strik, Ellie Jean, Julie Biesmans, Maxime Snellenberg en de geschorste Anika Rodriguez. Daarentegen keerde Caroline Rask terug in de ploeg van Rick de Rooij en verschenen talenten Senna Koeleman en Janneke Verheijen aan de aftrap.

Kansen openingsfase
PEC Zwolle kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Jeva Walk schoot de bal tussen de palen, maar daar stond Sari van Veenendaal. Even later was aan de andere kant Mandy van den Berg gevaarlijk met een afstandsschot, maar de aanvoerster zag haar schot gekeerd worden door keepster Moon Pondes. De volgende serieuze kans was voor Esmee Brugts. Op aangeven van Naomi Pattiwael kon de aanvalster schieten. Ook haar inzet was niet genoeg voor een doelpunt. Direct hierna konden de Zwollenaren via een counter op voorsprong komen, ware dat Van Veenendaal wederom een tegentreffer voorkwam.

Strafschop
Een handsbal van PEC Zwolle-verdedigster Jeva Walk zorgde ervoor dat PSV toch de kans kreeg om in de eerste helft op voorsprong te komen. Hier maakte Desiree van Lunteren optimaal gebruik van. Vanaf de penaltystip belandde de bal hoog in de touwen: 0-1. Na het doelpunt mochten beide teams meteen de kleedkamer opzoeken.

Gelijkmaker

Direct na rust bleven de kansen komen, maar werden ze aan beide kanten niet benut. Zo ging een schot van Pattiwael net naast het doel en kwam Brugts na een corner van Van den Berg niet langs de verdediging van PEC. Met nog maar twee minuten reguliere speeltijd te gaan gaf PSV de voorsprong toch uit handen. Invalster Karli White kon via een rebound de gelijkmaker binnenschieten: 1-1.

Volgende wedstrijd

Door het gelijkspel blijft PSV Vrouwen met één wedstrijd minder gespeeld op de vierde plaats in de competitie. Volgende week staat er geen duel gepland vanwege interlandvoetbal. Feyenoord Vrouwen is op zondag 5 december de eerstvolgende tegenstander.

Opstelling PSV Vrouwen

Van Veenendaal; Koeleman, Waldus, Van den Berg, Levels; Verheijen, Van Lunteren (78. Carreras); Brugts, Pattiwael, Thestrup (65. Leticia), Kuijpers (90. Bross).