Geflatteerd verlies PSV Vrouwen in Enschede

Artikel
Geflatteerd verlies PSV Vrouwen in Enschede

PSV Vrouwen heeft na een sterke eerste helft van FC Twente verloren. De ploeg moest na rust haar meerdere erkennen aan de titelkandidaat: 5-2.

Openingstreffer Yüceil
In een gelijk opgaande eerste helft maakten FC Twente en PSV er een spannende strijd van. Er worden veel stevige duels uitgevochten en PSV kreeg diverse goede mogelijkheden om te scoren waarbij keepster Nicky Evrard een sta in de weg vormde. Middenvelder Sara Yüceil opende vlak voor rust de score met een geplaatst schot van afstand, 0-1. Binnen twee minuten stond de thuisploeg weer gelijk via een rebound van Ashleigh Weerden, 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Maatje te groot
Na rust stelde FC Twente orde op zaken en liep het binnen tien minuten uit naar een 3-1 voorsprong via Joelle Smits en Renate Jansen. Nadia Coolen bracht daarna de spanning terug door de verdiende aansluitingstreffer van dichtbij tegen de touwen te schieten, 3-2. Binnen vijf minuten maakte FC Twente via wederom Joelle Smits een einde aan deze illusies door de 4-2 te scoren. Het slotakkoord was voor oud PSV’er Moorrees die vanuit een hoekschop binnenwerkt, 5-2. PSV Vrouwen verliest met 5-2 van FC Twente, de thuisploeg blijft door de zege in de race voor het kampioenschap.

Opstelling: Miller, Sanders (’70 Decesare), Akkerman (’64 Erman), Nouwen, Witteman, Van Schijndel, Rácz, Koopmans, Yüceil (’61 Kuijpers), Lewerissa, Coolen