Ervaren Van den Berg kiest voor PSV Vrouwen

Artikel
Ervaren Van den Berg kiest voor PSV Vrouwen

PSV Vrouwen heeft zich defensief versterkt met de ervaren speelster Mandy van den Berg. De 29-jarige verdediger stapt na dit seizoen transfervrij over van Valencia CF.

Terugkeer
Mandy van den Berg is na Sari van Veenendaal de tweede ervaren Nederlandse speelster die kiest voor een terugkeer naar de Eredivisie Vrouwen. De verdediger heeft een schat aan ervaring, die ze voornamelijk opdeed in het buitenland. Van den Berg heeft negentig interlands namens de OranjeLeeuwinnen op haar naam staan en speelde onder meer in Zweden (Vittsjö GIK), Noorwegen (LSK Kvinner) en Engeland (Liverpool FC, Reading). De laatste tweeënhalf jaar voetbalde Van den Berg voor Valencia CF in Spanje, waar ze ondanks een zware blessure haar plezier in voetbal hervond.

'Het moment om terug te keren is daar'
Toen een terugkeer naar Nederland lonkte, koos ze echter vol overtuiging voor de ambities van PSV Vrouwen. ‘’Bij PSV zijn alle randvoorwaarden aanwezig om professioneel je sport te kunnen beoefenen en om prijzen te gaan pakken", reageert een verheugde Van den Berg. "Een terugkeer naar de Eredivisie is altijd iets geweest wat ik een keer zou willen. De vraag was alleen wanneer? Nu is dat moment daar. Ik kijk er enorm naar uit om na acht jaar weer thuis te komen in Nederland en met mijn nieuwe uitdaging aan de slag te gaan.”

Analist
Van den Berg heeft in Eindhoven een contract voor twee jaar getekend. Naast haar spelerscarrière is de Europees kampioene van 2017 actief als analist voor voetbalprogramma’s van diverse televisiekanalen.