Eerste puntenverlies voor Jong PSV Vrouwen

Artikel
Eerste puntenverlies voor Jong PSV Vrouwen

Na een overtuigende zege tegen Ajax, stond zaterdag de thuiswedstrijd tegen Jong PEC Zwolle Vrouwen op het programma. Na een gelijk opgaande strijd, eindigde het duel in een late 1-1. Het was het eerste puntenverlies voor het elftal van coach Den Brok.

PSV gevaarlijker in gelijkopgaande eerste helft
PSV was de eerste helft slordig met het balbezit en kon maar moeilijk tot uitgespeelde kansen komen. Ook omdat PEC met aardig combinatiespel PSV ver van het doel wist te houden. Zo was de wedstrijd eigenlijk steeds in evenwicht. Toch waren de beste kansen voor PSV. Van Straten schoot vanuit een lastige positie net over en Martina raakte met een geplaatst schot de bovenkant van de lat, na een van de schaarse goed uitgevoerde aanvallen.

Late doelpunten
Het wedstrijdbeeld veranderde nauwelijks in de tweede helft. PSV had moeite om net zoveel mogelijkheden te creëren als in voorgaande wedstrijden en bij de kansen die het kreeg was de afwerking onnauwkeurig. Pas diep in de blessuretijd was er dan toch succes: Van Straten lanceerde Hulswit, die haar directe tegenstander op snelheid klopte en onhoudbaar afwerkte in de linkerhoek. Daarmee leken de drie punten binnen voor PSV, maar vlak voor het eindsignaal, in de achtste minuut van de blessuretijd, wist PEC met het eerste Zwolse schot tussen de palen toch nog de gelijkmaker te scoren. Met een spectaculaire omhaal toverde PEC-speelster Brouwer de 1-1 eindstand op het scorebord. Na een reeks van negen overwinningen, eindigt Jong PSV Vrouwen het eerste competitieblok met een gelijkspel.  

Er volgt nu een interlandperiode in het vrouwenvoetbal, waaronder Oranje O19. Op zaterdag 11 december hervat Jong PSV Vrouwen de competitie weer met een thuiswedstrijd tegen Jong Excelsior Vrouwen.

Opstelling PSV: De Jong, de Raaff, van Vliet, Mahieu, Frijns, Lacroix, Harrison (60’ van der Drift), van Straten, Hulswit, Stoit (65’ Thomas), Martina