Drukke interlandperiode voor PSV Vrouwen

Artikel
Drukke interlandperiode voor PSV Vrouwen

Tien speelsters van PSV Vrouwen vliegen uit voor de laatste interlandperiode van dit jaar. Deze speelsters gaan de komende week hun nationale teams vertegenwoordigen.

OranjeLeeuwinnen
Aniek Nouwen en Katja Snoeijs zijn door Sarina Wiegman opgenomen in de selectie van het Nederlands vrouwenelftal. Vorige interlandperiode werd Snoeijs opgeroepen als vervanger, nu heeft ze een directe uitnodiging gekregen. De PSV’ers mogen zich maandag in Zeist melden voor de EK-kwalificatieduels tegen Turkije en Slovenië. De OranjeLeeuwinnen gaan momenteel aan kop in poule A.

EK-kwalificatie Cuschieri en Biesmans
Julie Biesmans is opgeroepen voor het nationale team van België. De Red Flames spelen de EK-kwalificatieduels tegen Kroatië en Litouwen. Rachel Cuschieri komt voor vaderland Malta in de EK-kwalificatiereeks uit tegen Israël en Italië.

Oranje O23
Bij Oranje O23 is PSV ruim vertegenwoordigd met Janou Levels, Joëlle Smits, Kayleigh van Dooren en Naomi Pattiwael. Het viertal mag zich melden voor twee oefenduels in Uden tegen leeftijdsgenoten van Denemarken en Italië.

Oranje O19
Keepster Lisan Alkemade en middenvelder Dana Foederer zijn opgeroepen voor de duels met Oranje O19 tegen Engeland en Noorwegen. De 20-koppige selectie van KNVB-coach Jessica Torny reist af naar Portugal voor de oefeninterlands.

Oranje O17
Afgelopen week hebben vijf speelsters van Jong PSV Vrouwen zich met Oranje O17 geplaatst voor de finaleronde van de EK-kwalificatie. In Portugal kwamen Nikki de Haan, Zera Hulswit, Maxime Snellenberg, Dieke van Straten en Lieke de With in actie tegen Portugal (1-1), Letland (6-0 winst) en Israël (2-0 winst).