Drie PSV'ers in WK-selectie Oranje O20

Artikel
Drie PSV'ers in WK-selectie Oranje O20

PSV’ers Aniek Nouwen, Naomi Pattiwael en Nurija van Schoonhoven mogen zich opmaken voor een bijzondere voetbalzomer. Zij debuteren met Oranje O20 op het WK 2018 in Frankrijk.

Vijftal jeugdinternationals 
Vijf speelsters van PSV Vrouwen combineren de voorbereiding op het nieuwe seizoen met interlandverplichtingen bij Oranje. Waar Janou Levels en Kayleigh van Dooren zich met Oranje O19 richten op het EK in Zwitserland, zijn Aniek Nouwen, Naomi Pattiwael en Nurija van Schoonhoven opgenomen in de WK-selectie voor Oranje O.20 door bondscoach Michel Kreek.

WK 2018 in Frankrijk
Oranje O20 neemt voor het eerst in de historie deel aan een wereldkampioenschap. Het WK 2018 wordt georganiseerd in Frankrijk, volgend jaar tevens het gastland voor het wereldkampioenschap voor de A-teams. Nederland speelt in de poulefase tegen drie landen uit drie verschillende continenten. Er wordt vanaf zondag 5 augustus tot en met zondag 12 augustus achtereenvolgens gespeeld tegen Nieuw-Zeeland, Ghana en gastland Frankrijk. Nouwen, Pattiwael en van Schoonhoven reizen eind juli met Oranje O20 af naar Frankrijk en sluiten in later stadium van de voorbereiding aan bij PSV Vrouwen.