Deense aanwinsten voor PSV Vrouwen

Artikel
Deense aanwinsten voor PSV Vrouwen

PSV Vrouwen heeft zich versterkt met twee Deense speelsters. Middenvelder Caroline Rask komt over van AC Milan. Aanvaller Amalie Thestrup maakt de overstap van Liverpool naar PSV. Het zijn de eerste Deense speelsters ooit die in Eindhoven tekenen.

Goede eerste indruk van club  
Middenvelder Rask (27) maakt na één seizoen in Italië de overstap, waar ze afsloot met het behalen van het eerste UWCL-ticket ooit voor AC Milan. Rask speelde daarvoor sinds 2011 voor de Deense club Fortuna Hjørring. Ze won daar vier landstitels, twee bekers en speelde onafgebroken in de UEFA Women’s Champions League, waarmee Rask in 2016-2017 tot de kwartfinale reikte. Rask kijkt uit naar haar overstap: “De speelstijl ligt meer bij de Scandinavische stijl van voetballen, dat ligt me goed. Ik heb een warm welkom gehad en een goede eerste indruk van de faciliteiten en de manier waarop hier topvoetbal wordt beleefd. Afgelopen weekend heeft PSV de eerste prijs gewonnen in de historie, dat is een groot ding voor de club. Ik hoop daar in mijn periode bij PSV een nieuwe bijdrage aan te kunnen leveren.”

In de top van nationale competitie
 
Aanvaller Thestrup (26) komt over van Liverpool, daarvoor speelde ze voor AS Roma en de Deense Veile BK, BSF en Brøndy IF waar ze een titel en beker won. Thestrup maakte in 2019 haar debuut voor de Deense nationale ploeg. De spits is content over haar nieuwe stap, “Na de goede gesprekken met PSV raakte ik erg enthousiast over deze nieuwe uitdaging. PSV speelt in de top van de nationale competitie voor de prijzen en we spelen het knock-outtoernooi voor UEFA Women’s Champions League. Het is voor mij een mooie stap, die past bij mijn ambities. Ik kan niet wachten om te beginnen.”

Het tweetal kent elkaar van de nationale jeugdselecties in Denemarken, waar ze jarenlang samenspeelden. Thestrup: “Het is mooi meegenomen dat ik hier een teamgenoot tegenkom van vroeger, ze gaf me toen regelmatig een assist. Het is prettig om je ervaringen in het buitenland te kunnen delen en makkelijk te schakelen vanuit je nieuwe omgeving.” De Deense speelsters sluiten begin juli aan bij PSV Vrouwen voor de eerste training.