Debutanten leiden PSV Vrouwen langs PEC

Artikel
Debutanten leiden PSV Vrouwen langs PEC

In de eerste competitiewedstrijd na de winterstop heeft PSV Vrouwen de draad weer opgepakt. Op de eigen Herdgang wonnen de dames van Sander Luiten ruim van PEC Zwolle.

Kristjánsdóttir
Voor het eerst sinds haar transfer stond Anna Björk Kristjánsdóttir aan de aftrap bij PSV Vrouwen. De IJslandse centrale verdedigster bekroonde haar debuut met twee doelpunten in de eerste helft. Op aangeven van Van Dooren kopte ze bij de tweede paal het openingsdoelpunt binnen. PSV bleef daarna zoeken naar de gaten in de Zwolse defensie. Nadat Snoeijs en Van Dooren de kans lieten liggen om de score te verdubbelen deed Kristjánsdóttir dat wel. Wederom met haar hoofd kopte ze de 2-0 tegen de touwen vlak voor rust.

Prachtig doelpunt Kuijpers, tweede IJslandse debutant
In de tweede helft ging PSV vanaf de eerste minuut op zoek naar het derde doelpunt. Via een mooie aanval kon Snoeijs haar goal meepikken, maar haar schot verdween in de handen van de keeper. De ploeg probeerde het volgende doelpunt te forceren en dat lukte ruim een kwartier voor tijd. Via de ingevallen Thorvaldsdóttir en Van Schoonhoven kwam de bal bij Kuijpers. De buitenspeelster ging naar binnen en plaatste de bal heerlijk in de verre hoek. Als bekroning op de wedstijd maakte ook de tweede debutant van de avond haar eerste doelpunt. Na een mooie pass kwam de bal bij Thorvaldsdóttir, en de IJslandse faalde niet. Een mooie overwinning voor de ploeg van Sander Luiten.

Door deze overwinning gaat PSV Vrouwen nu met zeven punten voorsprong aan kop van de Eredivisie Vrouwen. Volgende week vrijdag staat de topper in Amsterdam tegen Ajax op het programma.

Opstelling:
Sarasola, Coolen, Zeler (C), Kristjánsdóttir, Bond Flasza, Yüceil (68/Van Schoonhoven), Van de Wetering, Van Dooren (55/Vanmechelen), Pattiwael, Kuijpers, Snoeijs (60/Thorvaldsdóttir).