Contractverlenging | PSV bouwt verder met De Rooij

Artikel
Contractverlenging | PSV bouwt verder met De Rooij

Het contract van hoofdtrainer Rick de Rooij van PSV Vrouwen is opengebroken en verlengd tot 2025. De 42-jarige oefenmeester heeft de gelouterde Ben van Dael (57) als assistent-trainer aan zijn staf toegevoegd.

De Rooij kwam in december 2020 aan het roer als interim-coach en werd enkele weken later definitief aangesteld. Hij loodste PSV Vrouwen in 2021 met de winst van de KNVB Beker naar de eerste prijs in de clubhistorie. De gezamenlijke ambities reiken verder, “We willen kampioen worden en dichterbij de top zestien van Europa komen”,  zegt De Rooij. “Mijn ambities stroken met de plannen en doelen van de club.” Voor de Rooij speelt ook zijn band met PSV een belangrijke rol, “De prestatiecultuur van de club in combinatie met het warme gastvrije karakter. Dat past mij zo goed. Daarom wil ik ook langer hier zijn.”

Van Dael als assistent  
De Rooij krijgt in zijn staf enkele versterkingen, “Er is meer expertise bij de staf gehaald”, schetst manager vrouwenvoetbal Sandra Doreleijers de positieve ontwikkelingen. “We zijn erg blij met het aantrekken van Ben van Dael als assistent-trainer. Ben heeft een schat aan ervaring in het betaald voetbal. Hij is op alle niveaus in diverse functies actief geweest. Hij past perfect in het profiel dat we hebben geschreven.”

Naast Ben van Dael, in het verleden onder andere werkzaam voor VVV Venlo, Fortuna Sittard en Vitesse, is er geïnvesteerd in diverse randvoorwaarden. Ronnie Couwenberg is aangesteld als teamontwikkelaar en Bregje den Ambtman als sportpsycholoog. “In de begeleiding van de selectie is nu alles ingericht om te presteren en voor de gestelde ambities te gaan”, aldus Doreleijers.

De staf van PSV Vrouwen ziet er daarmee als volgt uit: Rick de Rooij (hoofdtrainer), Ben van Dael (assistent-trainer), Damian Ranzijn (keeperstrainer), Thijs van Esch (videoanalist), Tim Mooren (teammanager), Rolf Timmermans (sportarts), Mark Stolk (fysiotherapeut), Niëlle Gosen (fysiek trainer), Ronnie Couwenberg (teamontwikkelaar), Bregje den Ambtman (sportpsycholoog).

Brummel bij beloftenteam  
Bij Jong PSV Vrouwen wordt Marije Brummel toegevoegd als assistent-trainer. De staf van het beloftenteam bestaat uit Mark den Brok (coach), Mauri van de Wetering (assistent-trainer), Marije Brummel (assistent-trainer), Thijs van Esch (keeperstrainer), Rolf Timmermans (sportarts), Don Lamers/Ricardo Meijer (fysiotherapeut), Bob Willems (fysiek trainer), Bregje den Ambtman (sportpsycholoog). In de begeleiding van Jong PSV Vrouwen wordt intensief samengewerkt met de specialisten van Team NL/Brabant Sport.