Competitieprogramma PSV Vrouwen bekend, opzet gewijzigd

Artikel
Competitieprogramma PSV Vrouwen bekend, opzet gewijzigd

Het competitieprogramma van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen is door de KNVB bekend gemaakt. PSV Vrouwen opent op vrijdag 27 augustus de competitie in eigen huis tegen PEC Zwolle.

Wijzigingen
De opzet van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen voor het seizoen 2021 - 2022 is gewijzigd. De KNVB heeft zichzelf ten doel gesteld het gat met de Europese topcompetities te verkleinen. Om dat te bereiken is de kampioenspoule komen te vervallen. Alle teams spelen komend seizoen drie keer tegen elkaar in een reguliere competitie. Er zijn ook geen puntenhalveringen meer. De ploeg die aan het eind van de rit bovenaan staat, wint de landstitel.

Derde competitieronde
De stand op de ranglijst nadat alle clubs twee keer tegen elkaar hebben gespeeld (na vrijdag 11 februari 2022), is bepalend voor de thuis/uit-verhouding van de acht wedstrijden in de derde competitieronde. De stand bepaalt welke teams men in de vier thuiswedstrijden treft en welke in de vier uitwedstrijden. Omdat de Pure Energie Eredivisie Vrouwen komend seizoen uit negen teams bestaat, is iedere speelronde één club vrij. ESPN blijft één wedstrijd per speelronde op zondag 12.15 uur live uitzenden.

Wijziging oefenprogramma    
het oefenprogramma van PSV Vrouwen telt twee wijzigingen. Het oefenduel van zaterdag 31 juli is gewijzigd van tegenstander. Om 17.00 uur de wedstrijd van PSV Vrouwen tegen Duitse promovendus FC Köln gespeeld. Het aanvangstijd van VfL Wolfsburg - PSV Vrouwen is gewijzigd naar 14.00 uur. De oefenduels op PSV Campus De Herdgang in de voorbereiding zijn vooralsnog besloten.