Bijzonder afscheid Zeler bij Belgische ploeg

Artikel
Bijzonder afscheid Zeler bij Belgische ploeg

Aline Zeler heeft in België een bijzonder afscheid gekregen van de Belgische bond. De recordinternational ontving een speciale uitnodiging voor de Red Flames en speelde tegen Thailand (6-1) haar allerlaatste duel in het nationale shirt.

De verdedigster kondigde eerder in november al haar vertrek bij het Belgisch nationale team aan en heeft aan het einde van dit seizoen haar voetbalcarrière beëindigd bij PSV Vrouwen. Zeler gaat verder als coach van Jong PSV Vrouwen.

Mogelijk WK-debuut Nouwen
Tijdens het oefenduel in het Philips Stadion heeft oud-PSV’er Kika van Es een breukje opgelopen in het middenhandsbeentje. De 23-koppige selectie van de OranjeLeeuwinnen reist dinsdag daarom met een extra speelster af naar Frankrijk. PSV’er Aniek Nouwen die al de volledige WK-voorbereiding in Zeist meedraaide, is uit voorzorg toegevoegd aan de selectie omdat de snelheid van het herstel nog niet bekend is. Het WK 2019 gaat vanaf 7 juni van start in Frankrijk. De Oranjevrouwen treffen achtereenvolgens Nieuw-Zeeland (dinsdag 11 juni, 15.00 uur), Kameroen (zaterdag 15 juni, 15.00 uur) en Canada (donderdag 20 juni, 18.00 uur).

PSV’ers op WK 2019   
Waar de positie van Nouwen nog onzeker is, maakt Dominique Bond Flasza al definitief onderdeel uit van de WK-selectie van Jamaica. Verdedigster Bond Flasza verloor in de WK-voorbereiding met haar ploeg van Schotland (3-2) en won van Panama (3-1). Jamaica komt op zondag 9 juni voor het eerst in actie op het WK tegen Brazilië, daarna volgen Italië (14 juni) en Australië (18 juni).

Eerste toernooi van Oranje O23   
Oranje O23 met Kayleigh van Dooren, Katja Snoeijs en Nurija van Schoonhoven kwam afgelopen week in actie tijdens het Nordic Tournament in Zweden. Oranje O23, voor het eerst als vrouwenteam van de KNVB actief, won het openingsduel van Zweden (0-1) en verloor van Noorwegen (1-0) en Engeland (4-1). De PSV’ers kwamen allen in actie en Snoeijs nam in beide duels de doelpunten aan Oranje-zijde voor haar rekening.