Biesmans en Nouwen starten sterk in EK-kwalificatie

Artikel
Biesmans en Nouwen starten sterk in EK-kwalificatie

De interlandperiode voor de vrouwen is ten einde. Veel speelsters van PSV Vrouwen verdedigden de afgelopen dagen de kleuren van hun nationale team. Een overzicht van de prestaties.

EK-kwalificatie
De Oranje Leeuwinnen wonnen beide EK-kwalificatiewedstrijden overtuigend, 7-0 tegen Estland en 3-0 tegen Turkije. Aniek Nouwen zat beide wedstrijden op de bank en heeft deze periode geen minuten gemaakt voor het Nederlands Elftal. Namens België heeft Julie Biesmans EK-kwalificatiewedstrijden gespeeld tegen Engeland en Kroatië. Beide wedstrijden speelde ze in de basis. Tegen Engeland werd gelijk gespeeld en Kroatië was met 6-1 een makkelijke overwinning voor de ploeg van Biesmans.

Anna Björk Kristjánsdóttir heeft nog geen minuten gemaakt in haar kwalificatiereeks met IJsland. Rachel Cuschieri is twee keer in de basis gestart namens Malta in de wedstrijden tegen Denemarken en Bosnië en Herzegovina, beide werden verloren.

Jeugdinternationals
Een drietal speelsters zijn met Oranje O23 op een driedaagse training in Zeist geweest. Dit waren Joelle Smits, Naomi Pattiwael en Janou Levels. Bij Oranje O19 hebben Romee Leuchter, Dana Foederer en Rkia Mazrouâï allemaal minuten gemaakt bij oefenduels tegen België en Duitsland. Lisan Alkemade is alleen in actie gekomen tegen Duitsland. Beide wedstrijden werden gewonnen.