2017 eindigt in mineur voor PSV Vrouwen

Artikel
2017 eindigt in mineur voor PSV Vrouwen

PSV Vrouwen heeft het laatste duel voor de winterstop met een teleurstellend verlies (1-2) afgesloten tegen Achilles’29. Het enige lichtpuntje was de rentree van Lucie Akkerman die het enige doelpunt scoorde.

Vroeg op achterstand
Binnen een minuut scoorde Achilles’29 de openingstreffer door een corner achter keepster Christ te werken. PSV Vrouwen startte ongeïnspireerd aan het duel tegen Achilles’29 en mocht van geluk spreken dat Theunissen het vizier niet op scherp had staan bij een grote kans 0-2. Na een omzetting op het middenveld leek PSV Vrouwen beter in het spel te komen maar Achilles’29 stichtte gevaar uit de counter. Een schot van Van de Wetering en een bal uit de kluts op de lat waren de belangrijkste wapenfeiten aan Eindhovense zijde. PSV Vrouwen ging met een 0-1 achterstand de rust in.

Rentree Akkerman  
De tweede helft tapte PSV Vrouwen uit een ander vaatje en probeerde het team met meer snelheid en combinatiespel een gelijkmaker te forceren. Grote kansen met een schot rakelings langs de paal door Coolen en een lob van Kuijpers leverden niet de gewenste goal op. Uit de tegenstoot wist Achilles’29 opnieuw Christ te verschalken, 0-2. In de blessuretijd van het fysiek stevige duel liet Akkerman haar kwaliteiten zien door de aansluitingstreffer binnen te koppen. De verdedigster maakte voor het eerst sinds de voorbereiding weer speelminuten. De goal kwam helaas te laat om het tij te keren. PSV Vrouwen eindigt het jaar met een onnodige verliespartij. 

Opstelling PSV Vrouwen: Christ, Mourmans, Van de Wetering, Yüceil, Lewerissa, Van Schijndel (’31 Coolen), Nouwen, Erman, Kuijpers, Koopmans en Rácz (‘68 Akkerman).