Snoeijs weer goud waard voor PSV Vrouwen  

Artikel
 Snoeijs weer goud waard voor PSV Vrouwen  

PSV Vrouwen is erin geslaagd om de vijfde overwinning op rij te boeken. Op het waterkoude Sportcomplex De Herdgang won de koploper met 2-1 van ADO Den Haag.

Veel kansen
PSV Vrouwen nam meteen na de aftrap het initiatief. Zo was Jeslynn Kuijpers een ware plaag voor haar directe tegenstander. De buitenspeelster loste een aantal schoten op het doel, maar ADO Den Haag-keepster Barbara Lorsheyd hield stand. Ook Kayleigh van Dooren was dichtbij de openingstreffer, maar deze kans werd ook om zeep geholpen. Nog voor het half uur was het dan eindelijk raak voor de thuisploeg. Na een goede individuele actie van Kuijpers belandde de bal voor de voeten van Katja Snoeijs. De topscorer van PSV Vrouwen mocht van dichtbij haar achtste treffer van het seizoen binnen schuiven en bepaalde de ruststand op 1-0.

Snoeijs goud waard
De eerste kans na rust was ook voor de thuisploeg. Een schitterende dieptepass van Kuijpers belandde bij Naomi Pattiwael, maar haar schot werd uitstekend gepareerd door Lorsheyd. ADO beet van zich af en kreeg een aantal mogelijkheden op de 1-1. Na een klein uur kopte Chasity Grant de gelijkmaker achter Sarasola. PSV moest weer aan de bak en vlak na de tegentreffer wist Snoeijs de 2-1 binnen te schuiven. Het betekende alweer haar negende goal van het seizoen. ADO probeerde in de slotfase nog iets te forceren, maar kon PSV niet weerhouden van een vijfde overwinning op rij.

Sarasola, Erman, Bond Flasza (81' Levels), Zeler (C), Van de Wetering (65’ Van Schoonhoven), Yüceil, Nouwen, Van Dooren, Pattiwael (80’ Coolen) , Kuijpers, Snoeijs.