PSV Vrouwen wint ruim in Alkmaar

Artikel
  PSV Vrouwen wint ruim in Alkmaar

PSV Vrouwen heeft een 3-0 zege geboekt op VV Alkmaar. Na het gelijkspel tegen FC Twente wist de ploeg van Sander Luiten nu wel drie punten te pakken.

De eerste helft begon slordig aan beide kanten. Pas na tien minuten ontstond er een eerste vorm van gevaar toen Janou Levels haar voorzet bijna binnen zag vallen bij de eerste paal. Er volgde een corner voor PSV, maar juist Alkmaar werd gevaarlijk in de omschakeling. Keepster Miller werd gepasseerd, maar de bal werd nog net verdedigd. In de zestiende minuut werd PSV twee keer gevaarlijk, waar de kopbal van Zeler nog op de lat eindigde, wist Snoeijs wel te scoren na een goede actie van Kuijpers. In het restant van de eerste helft werden er nog mogelijkheden gecreëerd aan Eindhovense kant, maar meer doelpunten vielen er niet.

Dominante tweede helft
De ploeg van Sander Luiten kwam sterk uit de rust dat resulteerde al snel in de tweede goal van Katja Snoeijs, met wederom een assist van Kuijpers. PSV probeerde daarna door te drukken, maar Williams en Kuijpers wisten net niet te scoren. Vlak voor tijd gooide invalster Raaijmakers de wedstrijd definitief in het slot. Van Schoonhoven kwam goed door aan de rechterkant en bediende haar ploeggenoot, die de bal goed binnengleed.

Aanstaande vrijdag speelt PSV Vrouwen de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Om 19.30 uur is sc Heerenveen de tegenstander op De Herdgang.

Opstelling
Miller, Levels, Zeler (C), Nouwen, Bond Flasza, Yüceil, Van Schoonhoven, Van Dooren (63/Nati), Kuijpers (74/Cuschieri), Williams, Snoeijs (83/Raaijmakers).