PSV Vrouwen voor tiende keer op rij ongeslagen

Artikel
 PSV Vrouwen voor tiende keer op rij ongeslagen

PSV Vrouwen heeft de laatste thuiswedstrijd van 2018 winnend afgesloten. De koploper van de Eredivisie won met maar liefst 6-1 van sc Heerenveen.

Met deze overwinning blijft de ploeg van coach Sander Luiten met negen overwinningen en één gelijkspel voor de tiende keer op rij ongeslagen in de competitie. In maar liefst zes duels wist PSV de nul te houden en er werd 36 keer gescoord.

Achterstand goed gemaakt
Net als in de vorige thuiswedstrijd tegen FC Twente kwam PSV vroeg op achterstand. Na tien minuten spelen was het Van den Heuvel die de bal bij de tweede paal achter Sarasola werkte. Amper acht minuten later deed PSV iets terug. Kayleigh van Dooren werd de diepte in gestuurd en rondde koel af. Iets over het half uur zette Sara Yüceil met een knappe kopbal de 2-1 op het scorebord en ging PSV de rust in met een voorsprong.

Doelpuntenregen
PSV kwam goed uit de kleedkamer en drukte de Friezen naar achteren. In 54e minuut resulteerde dat in een doelpunt van Katja Snoeijs. De spits kwam goed door en schoot de bal laag in de verre hoek. Diezelfde Snoeijs zorgde ervoor dat Maddy Williams twintig minuten voor tijd het duel in het slot gooide. Ze was sneller bij de bal dan de keepster van Heerenveen en tikte de bal voor de voeten van de Amerikaanse. PSV drukte daarna door en wist via Aniek Nouwen en de vijftiende treffer van het seizoen van Snoeijs uit te lopen tot 6-1.

Opstelling
Sarasola, Erman, Nouwen, Zeler (C), Bond Flasza, Yüceil (57/Williams), Van de Wetering, Van Dooren (72/Van Schoonhoven), Kuijpers, Snoeijs, Pattiwael (63/Coolen)