Visie/Missie

PSV Vrouwen
Het vrouwenteam van PSV wil, aansluitend op de visie van PSV, spelen in de top van het Nederlandse vrouwenvoetbal en een omgeving creëren waarin topsport de norm is. Daarnaast wil de club verantwoordelijkheid nemen voor talentontwikkeling in het meiden- en vrouwenvoetbal in Zuid-Nederland met Noord-Brabant in het bijzonder.

Sportieve ambitie
Bij de oprichting van het vrouwenvoetbal is de ambitie uitgesproken om structureel mee te draaien in de top van de competitie en op UEFA Women's Champions League af te dwingen. Dat is voor het eerst gelukt voor seizoen 2020 - 2021. Het is een doelstelling van PSV Vrouwen om jaarlijks voor de hoogst haalbare posities op de ranglijst te spelen en prijzen te winnen.

Investeren in talent
PSV richt zich naast de prestaties van het eerste vrouwenteam gelijktijdig op het opleiden van talenten. De club is van mening dat voor succes op de lange termijn het één niet zonder het ander kan. PSV wil als boegbeeld graag het voortouw nemen bij het realiseren van de structuur voor talentontwikkeling van het vrouwenvoetbal in Noord-Brabant. Het beleid wordt afgestemd op de huidige ontwikkelingen binnen het meiden- en vrouwenvoetbal, met als doel doorstroom te creëren naar de top van de opleidingspiramide in Zuid-Nederland: PSV Vrouwen. Door krachten met diverse organisaties als de KNVB en CTO Eindhoven te bundelen heeft PSV in januari 2019 definitief bekend gemaakt een Jong PSV Vrouwen te starten met ingang van het seizoen 2019-2020.

Roots in regio
De club waarborgt regionale verankering en ontwikkeling door amateurclubs te ondersteunen via het PSV Amateurpartnerplan en het project PSV Vrouwen Club van de Maand. Ook is er oog voor talent uit de regio en binding met de club, elf speelsters van het huidige team komen uit Noord-Brabant of Limburg. Aniek Nouwen uit Deurne is het meest in het oog springende voorbeeld, die zich bij PSV Vrouwen heeft ontwikkeld tot international. Daarbij vullen (inter)nationale topspeelsters als Kyah Simon en Sari van Veenendaal het team aan tot een gebalanceerde mix.