PSV TV | Sef Vergoossen

Sef Vergoossen is te gast in de studio van PSV TV.

Wie aan Sef Vergoossen (71) denkt, denkt aan het kampioenschap van PSV in het seizoen 2007-2008. Onder leiding van de Limburger, destijds interim-trainer, pakte PSV op de slotdag de titel. Het was ook het seizoen van de memorabele penaltyreeks tegen Tottenham Hotspur in de UEFA Cup. Met die tegenstander opnieuw in het verschiet was er een mooie aangelegenheid geboren om Vergoossen uit te nodigen in PSV TV. Hij schoof maandagavond aan bij presentator Jeroen Toet en verslaggever Jelle Kleinen.

Degelijk
Met Mark van Bommel heeft PSV opnieuw een trainer van Limburgse komaf. Vergoossen kijkt graag naar de geboren Maasbrachtenaar. “Er is heel weinig op aan te merken. Het gaat gewoon heel erg goed. Heel degelijk. Ook op momenten dat het wat minder goed draait, komen ze nooit echt in moeilijkheden. Dat komt omdat iedereen zijn taak weet en die ook uitvoert.”

Hoop
De oud-trainer blikte nog eens terug op het tweeluik met Spurs in de knock-outfase van de UEFA Cup dat PSV uiteindelijk na strafschoppen won. Vergoossen analyseerde en besprak de tactiek van zijn ploeg alsof de wedstrijd gisteren gespeeld werd. Hij stelt dat Tottenham destijds beter was in Eindhoven en PSV beter in Londen. Dat biedt hoop.

Verwachtingspatroon

“Hier (in Nederland, red.) verwachten de mensen iets van je. Ze verwachten een mooie wedstrijd en spektakel, dus de verantwoordelijkheid is best groot.” Dat is minder het geval in Engeland. “Nu kun je, tussen aanhalingstekens, achterover gaan leunen en het van de andere kant aanpakken. Ik denk dat de kans om daar minimaal een punt -en misschien wel meer- te pakken, groter is dan hier.”

Bekijk ook