Wat is Mijn PSV?

Wat is Mijn PSV?
Het gebruiksgemak van de PSV ticketshop, betaalkaart, app en website zijn verbeterd. Tot nu toe had je meerdere accounts nodig op deze platformen. Met een overkoepelend ‘Mijn PSV-account’ brengen we dit terug naar één inlog, waarmee je al jouw PSV-zaken regelt.

Zorg dat je tickets kunt bestellen
Je hebt vanaf heden een ‘Mijn PSV-account’ met gekoppeld ticketaccount nodig om wedstrijdtickets te bestellen. Mogelijk heb je al een ‘Mijn PSV-account’, maar moet jij jouw ticketaccount nog koppelen. Het kan ook voorkomen dat je nog geen ‘Mijn PSV-account’ hebt. In dat geval moet je deze eerst aanmaken, voordat je jouw ticketaccount hieraan kan koppelen.

Kies onderstaand de situatie die op jou van toepassing is en volg de instructies om je ticketaccount te koppelen.

Ik heb al een Mijn PSV-account

  1. Klik hier om in te loggen bij je Mijn PSV-account. Vul indien gevraagd je gegevens aan;
  2. Ga naar het tabblad ‘Gekoppelde accounts’;
  3. Controleer of bij de button ‘Tickets’ jouw relatienummer wordt vermeld. Klik op de button indien er geen relatienummer wordt weergegeven.

Ik heb nog geen Mijn PSV-account

Indien meerdere ticketaccounts gebruik maken van één emailadres, dien je het account aan te maken voor de hoofdgebruiker. Dit is de persoon die al jullie PSV-zaken regelt. De overige ticketaccounts op het e-mailadres worden automatisch aan het Mijn PSV-profiel van de hoofdgebruiker toegevoegd.

  1. Klik hier om een account aan te maken en vul je gegevens in;
  2. Ga naar het tabblad ‘Gekoppelde accounts’;
  3. Klik op de button ‘Ticketaccount’ en controleer of het account van de hoofdgebruiker is gekoppeld.