Wereldgoal Lammers niet genoeg voor zege

Artikel
Wereldgoal Lammers niet genoeg voor zege

PSV heeft ook de tweede wedstrijd om de Florida Cup gelijk gespeeld met 1-1. Een schitterend doelpunt van Lammers was niet genoeg voor de drie punten. Robinho maakte in de extra tijd de gelijkmaker voor de Brazilianen. Obispo en Room maakten hun officieuze debuut voor PSV.

Wereldgoal Lammers
Met een compleet gewijzigde basis ten opzichte van woensdag tegen Corinthians begon PSV voor een paar honderd toeschouwers aan het duel met Fluminense. Die toeschouwers zagen Obispo en Room hun officieuze debuut maken voor PSV. Na ruim tien minuten spelen pakte PSV bijna de voorsprong. Malen kopte een cornerbal van Rigo op de lat. Daar bleef het niet bij. De ploeg van Cocu kreeg meer kansen via Malen en Gakpo en had een duidelijk overwicht in het eerste half uur. Het leek erop dat beide ploegen gingen rusten met de brilstand op het scorebord, tot de 42e minuut. Lammers kreeg de bal, kapte twee man uit en krulde de bal in de verre hoek. Een schitterend doelpunt.

Lammers scoorde zijn tweede goal van het toernooi Lammers scoorde zijn tweede goal van het toernooi

Late gelijkmaker
De eerste kans van de tweede helft was na een klein uur spelen voor PSV. Malen gaf voor op Lundqvist, die helemaal vrij stond bij de tweede paal. De Zweed kon vrij binnenschieten, maar raakte de bal verkeerd. De Brazilianen hadden, net als in de eerste helft, weinig in te brengen. PSV domineerde bijna de hele wedstrijd en kreeg vrijwel niks tegen. Een kwartier voor tijd kwamen er zes nieuwe spelers in het veld, waaronder Lozano. De buitenspeler kreeg zeven minuten voor tijd een grote kans om de score te verdubbelen, maar doelman Julio Cesar tikte de bal net naast. Het leek erop dat PSV de wedstrijd ging winnen, totdat Robinho in de extra tijd de gelijkmaker binnenschoot.

De overige duels van de andere deelnemers van de Florida Cup worden later gespeeld. Het is nog niet bekend op welke plek PSV is geëindigd in het toernooi.

Opstelling PSV
Room (75/Van Osch); Rosario (75/Brenet), Luckassen, Obispo, Paal; Rigo (75/Hendrix), Lundqvist (75/Maher), Mauro (75/Pereiro); Gakpo (75/Lozano), Lammers, Malen.

Bekijk ook