Valse start van 2018 voor Jong PSV

Artikel
Valse start van 2018 voor Jong PSV

Jong PSV is het kalenderjaar 2018 niet begonnen zoals het gewild had. Op De Herdgang ging de ploeg met 1-2 onderuit tegen Helmond Sport.

Verreth trefzeker
Zonder een aantal vaste waarden opende Jong PSV goed tegen Helmond Sport. De jonge ploeg van Dennis Haar, die onder anderen O19-spelers Joël Piroe en Justin Lonwijk een basisplaats toewees, dwong in de openingsfase een licht veldoverwicht af zette dat na een kwartier ook om in een voorsprong. Nadat Helmond-doelman Van Gassel eerder nog Lennerd Daneels van aan treffer afhield, zag hij Matthias Verreth Jong PSV na een slim overstapje van Joël Piroe op voorsprong schieten: 1-0. Het enige wapenfeit dat Helmond Sport daar voor rust tegenoverstelde was een inzet die van de lijn moest worden gehaald.

Matthias Verreth tekende voor de eerste Jong PSV-treffer van 2018 Matthias Verreth tekende voor de eerste Jong PSV-treffer van 2018

Helmond Sport poetst achterstand weg  
Jong PSV slaagde er evenwel niet in door te drukken na de goede start. Dat kwam Jong PSV kort na rust bijna duur te staan. Thomassen had de bal namelijk voor het inschieten na een hoekschop, maar tikte in plaats van op goal naast. Na een dik uur had keeper Mike van de Meulenhof wederom het geluk aan zijn zijde, nadat hij de bal via zijn hand en de paal kon oprapen. Na 65 minuten moest de geboren Helmonder uiteindelijk toch capituleren. Een schot van Thomassen in de korte hoek was hem te machtig: 1-1. Vijf minuten later verkeek de doelman zich op een afstandsschot van Edwards, waardoor Jong PSV plots tegen een 1-2 achterstand aankeek. Met een ultieme poging van afstand probeerde Philippe Rommens nog een punt te redden, maar zijn inzet miste fortuin.

Opstelling Jong PSV
Van de Meulenhof; Van Vlerken, Abels, Carolina, Ritzmaier (83/Bannani); Rommens, Duarte, Lonwijk (65/Van der Moot); Verreth, Piroe, Daneels (65/Hattu)

Bekijk ook